Forrás: Pixabay
Rendkívül egyszerű Almaszósz
Az almaszósz egy rendkívül egyszerű, mégis nagyszerű, sokoldalúan alkalmazható ízletes almából készült édesség, melyet főzéssel készítünk. Tökéletes pitékhez, pudingokhoz, sütőben sült húsok mellé, vagy akár reggeli gabonafélékre is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, csak természetes összetevőket.
Hozzávalók
- 6 Közepes savanykás alma
- 11⁄2 dl víz
- 1 teáskanál vaníliaeszsencia
- fél teáskanál fahéj
- 1 evőkanál Méz
Eljárás
Mossuk meg alaposan az almákat, majd húzzuk ki a magházukat. A héjukat ne távolítsuk el, mert az is tartalmaz értékes anyagokat és színt ad majd a szósznak. Dobjuk fel kis kockákra.
Egy nagy méretű lábasban tegyük bele az almát, öntsük hozzá a vizet és adjuk hozzá a fahéjat. Fedjük le és közepes lángon főzzük 15-20 percig, míg az alma megpuhul.
Miután az alma teljesen megpuhult, törjük össze fakanállal vagy villával. Ha túl darabos maradna, botmixerrel is simára turmixolhatjuk.
Adjuk hozzá a mézet vagy cukrot, valamint a vaníliaeszsenciát, majd keverjük össze.
Az elkészült szószt öntsük üvegbe és használat előtt hagyjuk kihűlni.