HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rendkívül egyszerű Almaszósz

Az almaszósz egy rendkívül egyszerű, mégis nagyszerű, sokoldalúan alkalmazható ízletes almából készült édesség, melyet főzéssel készítünk. Tökéletes pitékhez, pudingokhoz, sütőben sült húsok mellé, vagy akár reggeli gabonafélékre is. Nem tartalmaz adalékanyagokat, csak természetes összetevőket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 Közepes savanykás alma Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliaeszsencia Hozzáadott
  • fél teáskanál fahéj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az almákat, majd húzzuk ki a magházukat. A héjukat ne távolítsuk el, mert az is tartalmaz értékes anyagokat és színt ad majd a szósznak. Dobjuk fel kis kockákra.

2. Lépés

Egy nagy méretű lábasban tegyük bele az almát, öntsük hozzá a vizet és adjuk hozzá a fahéjat. Fedjük le és közepes lángon főzzük 15-20 percig, míg az alma megpuhul.

3. Lépés

Miután az alma teljesen megpuhult, törjük össze fakanállal vagy villával. Ha túl darabos maradna, botmixerrel is simára turmixolhatjuk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a mézet vagy cukrot, valamint a vaníliaeszsenciát, majd keverjük össze.

5. Lépés

Az elkészült szószt öntsük üvegbe és használat előtt hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új