HIRDETŐ

Forrás: canva

Áfonyás pite

A napsütötte áfonyás pite az egyszerű nyári sütésed csúcspontja lehet. Ez a pite friss áfonyával és omlós, morzsolt tésztával készül, amely ízletesen megsütve és hidegen fogyasztva a legfinomabb. Ideális nyári desszert, amely a család összes tagjának szívébe belopja magát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 Csésze friss áfonya Hozzáadott
  • 1 Csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze hideg vaj Hozzáadott
  • 14 Csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 evőkanál tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Szórjuk a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót az áfonyára, majd adjuk hozzá a citromlevet és keverjük össze.

2. Lépés

Készítsük el a morzsolt tésztát: keverjük össze a lisztet, a hideg vajat, a barna cukrot és a vaníliás cukrot. A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, amíg a keverék durván morzsalékos lesz.

3. Lépés

Nyomjuk a tésztát egy 22 cm-es piteformába, majd kanalazzuk rá az áfonyás tölteléket.

4. Lépés

A maradék tésztából formázzunk morzsákat és szórjuk a pite tetejére.

5. Lépés

Keverjük össze a tojássárgáját és a tejet, majd kenjük meg ezzel a pite tetejét.

6. Lépés

Süssük 200 Celsius-fokon kb. 45 percig. Tálalás előtt hagyjuk a pitét teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új