HIRDETŐ

Forrás: Canva

Almás palacsinta reggelire

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 4 ks alma Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A palacsinta tésztájának elkészítése: A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és a tejet, és jól elkeverjük.

2. Lépés

Az almás töltelék elkészítése: Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az almákat, a cukrot, a fahéjat, és a vaníliás cukrot. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és kézzel jól elkeverjük.

3. Lépés

Egy nagyméretű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Minden palacsintát megtöltünk az almás töltelékkel, és összehajtjuk.

4. Lépés

Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk cukorral, vagy fahéjjal, ha szeretjük. Jó étvágyat!

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Nikolett

Almás palacsinta reggelire

25
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A palacsinta tésztájának elkészítése: A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és a tejet, és jól elkeverjük.

2. Lépés

Az almás töltelék elkészítése: Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az almákat, a cukrot, a fahéjat, és a vaníliás cukrot. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és kézzel jól elkeverjük.

3. Lépés

Egy nagyméretű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Minden palacsintát megtöltünk az almás töltelékkel, és összehajtjuk.

4. Lépés

Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk cukorral, vagy fahéjjal, ha szeretjük. Jó étvágyat!

Hozzávalók
250 g
liszt
2
tojás
500 ml
tej
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
4 ks
alma
2 ek
cukor
1 tk
Fahéj
1 Csomag
vaníliás cukor
1 ek
vaj