Forrás: whitewish by Getty Images
Ázsiai csirkeleves
Egy melegítő és tartalmas leves, ami tele van hagyományos ázsiai ízekkel. Ez az egyszerű étel tökéletes önálló étkezésként vagy előételként egy ázsiai lakomához.
Hozzávalók
Leves
- 1 egész Csirke
- 1 Darab hagyma
- 3 Toes fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér
- 3 l víz
- 2 Bárok citromfű
- 2 Levelek Kaffir-lime levelek
A szolgáltatáshoz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál friss korianderlevél
- 2 Darab Újhagyma
Eljárás
Az ázsiai csirkeleves elkészítéséhez először tegyük a csirkét, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromfüvet és a kaffir-lime leveleket egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel.
Csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 30 percig, amíg a csirke teljesen megfő.
Vegye ki a csirkét a levesből és hagyja kihűlni. Csontozza le a húst és vágja kis darabokra.
Öntsük az levest egy szűrőn keresztül egy tiszta edénybe. Adja hozzá a szójaszószot és a halas szószot, majd ízesítse.
Adja vissza a csirkehúst a levesbe és melegítse, amíg forró nem lesz.
Töltsük az ázsiai csirkehúslevest tálakba, és díszítsük friss korianderrel és újhagymával. Forrón tálaljuk.