HIRDETŐ

Forrás: whitewish by Getty Images

Ázsiai csirkeleves

Egy melegítő és tartalmas leves, ami tele van hagyományos ázsiai ízekkel. Ez az egyszerű étel tökéletes önálló étkezésként vagy előételként egy ázsiai lakomához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves

  • 1 egész Csirke Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 3 Toes fokhagyma Hozzáadott
  • 5 cm friss gyömbér Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 2 Bárok citromfű Hozzáadott
  • 2 Levelek Kaffir-lime levelek Hozzáadott

A szolgáltatáshoz

  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál halszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss korianderlevél Hozzáadott
  • 2 Darab Újhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az ázsiai csirkeleves elkészítéséhez először tegyük a csirkét, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromfüvet és a kaffir-lime leveleket egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel.

2. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 30 percig, amíg a csirke teljesen megfő.

3. Lépés

Vegye ki a csirkét a levesből és hagyja kihűlni. Csontozza le a húst és vágja kis darabokra.

4. Lépés

Öntsük az levest egy szűrőn keresztül egy tiszta edénybe. Adja hozzá a szójaszószot és a halas szószot, majd ízesítse.

5. Lépés

Adja vissza a csirkehúst a levesbe és melegítse, amíg forró nem lesz.

6. Lépés

Töltsük az ázsiai csirkehúslevest tálakba, és díszítsük friss korianderrel és újhagymával. Forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új