HIRDETŐ
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Barackos piskóta
Finom és egyszerű barackos piskóta, mely kiváló nyári desszert. Könnyen elkészíthető a szokásosan elérhető alapanyagokból.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 250 g sima liszt speciális
- 200 g cukor
- 1 csomagolás sütőpor
- 2 db tojás
- 125 g vaj
- 150 ml tej
Tartalom
- 6 db Barack
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet. Mindent jól összekeverünk.
2. Lépés
Hámozzuk meg a barackot, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kisebb darabokra.
3. Lépés
A tésztát zsírozott és liszttel megszórt formába öntjük. A tésztára egyenletesen elosztjuk a felvágott őszibarackot.
4. Lépés
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. A sütés vége felé megfúrjuk a hablépést egy tűvel, ha nem marad tészta rajta, akkor kész.
5. Lépés
Hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.