:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vH9dRkEtPTmlKarOYxlL/ca8b3ef1035952ba7a17835265463e.jpeg)
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Barackos piskóta
Finom és egyszerű barackos piskóta, mely kiváló nyári desszert. Könnyen elkészíthető a szokásosan elérhető alapanyagokból.
Hozzávalók
Gyakran
- 250 g sima liszt speciális
- 200 g cukor
- 1 csomagolás sütőpor
- 2 db tojás
- 125 g vaj
- 150 ml tej
Tartalom
- 6 db Barack
Tápértékek és ár
Eljárás
Először előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet. Mindent jól összekeverünk.
Hámozzuk meg a barackot, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kisebb darabokra.
A tésztát zsírozott és liszttel megszórt formába öntjük. A tésztára egyenletesen elosztjuk a felvágott őszibarackot.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. A sütés vége felé megfúrjuk a hablépést egy tűvel, ha nem marad tészta rajta, akkor kész.
Hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Barackos piskóta
Finom és egyszerű barackos piskóta, mely kiváló nyári desszert. Könnyen elkészíthető a szokásosan elérhető alapanyagokból.
Először előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet. Mindent jól összekeverünk.
Hámozzuk meg a barackot, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kisebb darabokra.
A tésztát zsírozott és liszttel megszórt formába öntjük. A tésztára egyenletesen elosztjuk a felvágott őszibarackot.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. A sütés vége felé megfúrjuk a hablépést egy tűvel, ha nem marad tészta rajta, akkor kész.
Hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.
Hogyan készítetted ezt a receptet?