HIRDETŐ

Forrás: FB: Jedlo je krásne

Barackos piskóta

Finom és egyszerű barackos piskóta, mely kiváló nyári desszert. Könnyen elkészíthető a szokásosan elérhető alapanyagokból.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 250 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 csomagolás sütőpor Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott

Tartalom

  • 6 db Barack Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet. Mindent jól összekeverünk.

2. Lépés

Hámozzuk meg a barackot, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kisebb darabokra.

3. Lépés

A tésztát zsírozott és liszttel megszórt formába öntjük. A tésztára egyenletesen elosztjuk a felvágott őszibarackot.

4. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. A sütés vége felé megfúrjuk a hablépést egy tűvel, ha nem marad tészta rajta, akkor kész.

5. Lépés

Hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új