HIRDETŐ

Bolognai Szósz

A Bolognai Szósz egy olasz eredetű, hús alapú ragu.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Szál sárgarépa, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 1 konzerv paradicsom vagy pár friss paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 2 evőál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • 1 dl húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg teljesen kifehéredik és ropogósra sül.

4. Lépés

Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és főzzük még pár percig

5. Lépés

Öntsük hozzá a száraz vörösbort és forraljuk fel. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomo és a húslevest.

6. Lépés

Ízestsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.

7. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük lassú tűzön 30-40 percig. Időnként keverjük meg.

8. Lépés

8 Ha elkészült tálaljuk tésztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új