HIRDETŐ

Bolognai Szósz

A Bolognai Szósz egy olasz eredetű, hús alapú ragu.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Szál sárgarépa, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 1 konzerv paradicsom vagy pár friss paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 2 evőál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • 1 dl húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg teljesen kifehéredik és ropogósra sül.

4. Lépés

Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és főzzük még pár percig

HIRDETŐ
5. Lépés

Öntsük hozzá a száraz vörösbort és forraljuk fel. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomo és a húslevest.

6. Lépés

Ízestsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.

7. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük lassú tűzön 30-40 percig. Időnként keverjük meg.

8. Lépés

8 Ha elkészült tálaljuk tésztával.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Bolognai Szósz

A Bolognai Szósz egy olasz eredetű, hús alapú ragu.

30
Percek
1
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg teljesen kifehéredik és ropogósra sül.

4. Lépés

Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és főzzük még pár percig

5. Lépés

Öntsük hozzá a száraz vörösbort és forraljuk fel. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomo és a húslevest.

6. Lépés

Ízestsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.

7. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük lassú tűzön 30-40 percig. Időnként keverjük meg.

8. Lépés

8 Ha elkészült tálaljuk tésztával.

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
1 Szál
sárgarépa, felkockázva
1 Közepes
fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma zúzva
1 konzerv
paradicsom vagy pár friss paradicsom, felkockázva
2 evőál
paradicsompüré
1 dl
száraz vörösbor
1 dl
húsleves
2 evőkanál
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál
szárított oregánó
1 teáskanál
szárított bazsalikom
1 teáskanál
szárított kakukkfű