HIRDETŐ
Bolognai Szósz
A Bolognai Szósz egy olasz eredetű, hús alapú ragu.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g darált marhahús
- 1 Szál sárgarépa, felkockázva
- 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 konzerv paradicsom vagy pár friss paradicsom, felkockázva
- 2 evőál paradicsompüré
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl húsleves
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat.
2. Lépés
Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóra.
3. Lépés
Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg teljesen kifehéredik és ropogósra sül.
4. Lépés
Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és főzzük még pár percig
5. Lépés
Öntsük hozzá a száraz vörösbort és forraljuk fel. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomo és a húslevest.
6. Lépés
Ízestsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.
7. Lépés
Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük lassú tűzön 30-40 percig. Időnként keverjük meg.
8. Lépés
8 Ha elkészült tálaljuk tésztával.