Forrás: Isabel Poulin from Canva
Brokkoli leves
Egy krémes brokkolileves, amely tele van ízekkel és tápanyagokkal, ráadásul szuper gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g Brokkoli
- 4 db burgonya
- 1 db The Onion
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 l Húsleves
- 100 ml Krémek
- Egy szelet vaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a brokkoli előkészítésével, felosztva azt virágokra. A burgonyát vágja kerekekre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranyszínűre a hagymát. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát. Fontos, hogy a fokhagyma ne égjen meg, nehogy kesernyés ízt adjon a levesnek.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott cukkinit és brokkolit, és közepes lángon kb. 5-7 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a húslevest, és főzzük alacsony hőfokon 15 percig.
Ha megfőtt, turmixoljon mindent simára. Ha szeretné, hogy a brokkoli darabos legyen a levesben, akkor turmixolás előtt válasszon le néhány szál brokkolit. Ezután tegye vissza a levest a tűzre, töltse fel a tejszínnel, adjon hozzá vajat, és forralja fel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.