HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Céklapüré

A céklapüré egy egyszerű, de laktató vegetáriánus étel. A cékla a főkomponense, amely nem csak finom, de nagyon egészséges is. Ideális választás, ha olyan ételt keresel, amely egyszerűen elkészíthető, és tele van vitaminokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks cékla Hozzáadott
  • 1 csapott kanál Hozzáadott
  • 1 csapott kanál bors Hozzáadott
  • 60 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 ks Fokhagyma gerezd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előkészítjük a céklákat: mossuk meg őket alaposan, majd tegyük egy tűzálló tálba.

2. Lépés

Sütjük a céklákat 180°C-on körülbelül egy órán keresztül, vagy amíg a céklák megpuhulnak.

3. Lépés

Hagyjuk a céklákat kihűlni, majd hámozzuk meg őket, és vágjuk kisebb darabokra.

4. Lépés

Tegyük a cékladarabokat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a sót, a borsot és a fokhagymát.

5. Lépés

Turmixoljuk össze az összetevőket, amíg sima és krémes állagú nem lesz.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejére szórhatunk némi friss petrezselymet vagy bazsalikomot, ha szeretnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek