HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Céklapüré

A céklapüré egy egyszerű, de laktató vegetáriánus étel. A cékla a főkomponense, amely nem csak finom, de nagyon egészséges is. Ideális választás, ha olyan ételt keresel, amely egyszerűen elkészíthető, és tele van vitaminokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks cékla Hozzáadott
  • 1 csapott kanál Hozzáadott
  • 1 csapott kanál bors Hozzáadott
  • 60 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 ks Fokhagyma gerezd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előkészítjük a céklákat: mossuk meg őket alaposan, majd tegyük egy tűzálló tálba.

2. Lépés

Sütjük a céklákat 180°C-on körülbelül egy órán keresztül, vagy amíg a céklák megpuhulnak.

3. Lépés

Hagyjuk a céklákat kihűlni, majd hámozzuk meg őket, és vágjuk kisebb darabokra.

4. Lépés

Tegyük a cékladarabokat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a sót, a borsot és a fokhagymát.

5. Lépés

Turmixoljuk össze az összetevőket, amíg sima és krémes állagú nem lesz.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejére szórhatunk némi friss petrezselymet vagy bazsalikomot, ha szeretnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új