HIRDETŐ

Ciorba radauteana

A Ciorba radauteana eredetileg az északkeleti Romániai Rădăuţi régióból származó krémes csirkehúsleves. Burgonya, zöldségek és tejföl teszi igazán tartalmas és ízletessé. Gyönyörű arany színét a csirke húsából és a paprikából kapja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy csirke (vagy csirke mell és comb) Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 3 ks közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 5 Közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej zeller Hozzáadott
  • 100 g Rizs Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 evőkanálnyi olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanálnyi Paprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkét vágjuk kisebb darabokra és helyezzük egy nagyobb lábosba, adjunk hozzá vizet és forraljuk fel.

2. Lépés

Amikor a víz felforr és kezd habos lenni, vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le a vizet.

3. Lépés

A leforrázott csirkét tegyük vissza a lábosba, öntsünk rá friss vizet, enyhén sózzuk meg, és lassú tűzön főzzük.

4. Lépés

Eközben pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk kis darabokra. A hagymát aprítsuk finomra.

HIRDETŐ
5. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Amint az üveges lesz, adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk őket pár percig.

6. Lépés

Szórjunk rá paprikát, és alaposan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Az elkészült zöldséges alapot adjuk hozzá a csirkéhez. Adjunk hozzá burgonyát és rizst is. Főzzük addig, míg a csirke megpuhul.

8. Lépés

Keverjük össze a tejfölt a tojássárgájával, majd az így kapott krémmel sűrítsük be a levest.

HIRDETŐ
9. Lépés

Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd rövid ideig még hagyjuk főni.

10. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni pár percig. Friss, finom kenyérrel tálaljuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Ciorba radauteana

A Ciorba radauteana eredetileg az északkeleti Romániai Rădăuţi régióból származó krémes csirkehúsleves. Burgonya, zöldségek és tejföl teszi igazán tartalmas és ízletessé. Gyönyörű arany színét a csirke húsából és a paprikából kapja.

120
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A csirkét vágjuk kisebb darabokra és helyezzük egy nagyobb lábosba, adjunk hozzá vizet és forraljuk fel.

2. Lépés

Amikor a víz felforr és kezd habos lenni, vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le a vizet.

3. Lépés

A leforrázott csirkét tegyük vissza a lábosba, öntsünk rá friss vizet, enyhén sózzuk meg, és lassú tűzön főzzük.

4. Lépés

Eközben pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk kis darabokra. A hagymát aprítsuk finomra.

5. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Amint az üveges lesz, adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk őket pár percig.

6. Lépés

Szórjunk rá paprikát, és alaposan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Az elkészült zöldséges alapot adjuk hozzá a csirkéhez. Adjunk hozzá burgonyát és rizst is. Főzzük addig, míg a csirke megpuhul.

8. Lépés

Keverjük össze a tejfölt a tojássárgájával, majd az így kapott krémmel sűrítsük be a levest.

9. Lépés

Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd rövid ideig még hagyjuk főni.

10. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni pár percig. Friss, finom kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók
1 nagy
csirke (vagy csirke mell és comb)
2 ks
közepes méretű hagyma
3 ks
közepes méretű sárgarépa
5 Közepes
méretű burgonya
1 Fej
zeller
100 g
Rizs
250 ml
tejföl
1 ks
tojássárgája
1 evőkanálnyi
olaj
1 evőkanálnyi
Paprika
só, bors ízlés szerint