HIRDETŐ

Ciorba radauteana

A Ciorba radauteana eredetileg az északkeleti Romániai Rădăuţi régióból származó krémes csirkehúsleves. Burgonya, zöldségek és tejföl teszi igazán tartalmas és ízletessé. Gyönyörű arany színét a csirke húsából és a paprikából kapja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy csirke (vagy csirke mell és comb) Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 3 ks közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 5 Közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej zeller Hozzáadott
  • 100 g Rizs Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 evőkanálnyi olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanálnyi Paprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkét vágjuk kisebb darabokra és helyezzük egy nagyobb lábosba, adjunk hozzá vizet és forraljuk fel.

2. Lépés

Amikor a víz felforr és kezd habos lenni, vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le a vizet.

3. Lépés

A leforrázott csirkét tegyük vissza a lábosba, öntsünk rá friss vizet, enyhén sózzuk meg, és lassú tűzön főzzük.

4. Lépés

Eközben pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk kis darabokra. A hagymát aprítsuk finomra.

5. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Amint az üveges lesz, adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk őket pár percig.

6. Lépés

Szórjunk rá paprikát, és alaposan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Az elkészült zöldséges alapot adjuk hozzá a csirkéhez. Adjunk hozzá burgonyát és rizst is. Főzzük addig, míg a csirke megpuhul.

8. Lépés

Keverjük össze a tejfölt a tojássárgájával, majd az így kapott krémmel sűrítsük be a levest.

9. Lépés

Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd rövid ideig még hagyjuk főni.

10. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni pár percig. Friss, finom kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új