Forrás: HeikeRau from Getty Images
Csokoládé tortácskák
Recept finom édes csokoládétortákhoz, amelyek ilyen kis sütemények.
Hozzávalók
- 250 g sima liszt
- 125 g Vaj
- 100 g porcukor
- 1 darab tojás
- csipetnyi só
- 200 g étcsokoládé
- 200 ml Tejszínhab
Eljárás
Először készítsük el a tortácskák tésztáját. Tegyük a sima lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojást és egy csipet sót egy tálba.
Alaposan keverje össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjon. Hagyjuk a tésztát 30 percig pihenni a hűtőszekrényben.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtjuk, és köröket vágunk ki, amelyeket tortalapokba helyezünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, készítsük el a csokoládé tölteléket. Melegítsük fel a tejszínhabot, de ne forraljuk fel. Vágjuk az étcsokoládét kisebb darabokra, és tegyük a forró tejszínbe.
Az így kapott keveréket alaposan keverje össze, amíg a csokoládé megolvad.
Ezután ossza el a kész csokoládétölteléket a kihűlt tortácskákon, tálalás előtt megszórhatja őket dióval vagy megspriccelheti őket tejszínhabbal.