HIRDETŐ

Diós mézes sütemény

Ismerjük azt az érzést, mikor bármikor napközben megjön az étvágyunk valami finom falatra. Próbálja ki ezt a puha süteményt. :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
28
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 200 ml Esztergák Hozzáadott
  • 6 kanalak Szöveg Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 kanál Szódabikarbóna Tea Hozzáadott
  • 12 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 ml Olívaolaj Hozzáadott
  • 500 g Simliszka liszt Hozzáadott
  • 100 g Diófélék vagy amit otthon találunk Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott almát 2-3 percig pirítjuk egy előmelegített serpenyőben, amíg el nem kezd puhulni. Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a víz elpárolog.

2. Lépés

Eközben aprítjuk a diókat, hogy finoman vágottak legyenek.

3. Lépés

Tedd az almát a tálba, és keverjük hozzá a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és az olajat. Mindent alaposan keverjünk össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. A legjobb, ha kézzel dagasztjuk. A tészta finom, zsíros és nem ragad.

4. Lépés

A tésztát fóliával lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

HIRDETŐ
5. Lépés

A pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. A tésztát 2 sütőpapír között nyújtjuk ki. Körülbelül ½ cm vastagságúra nyújtjuk. Az tésztából pohárral sütiket szaggatunk ki és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

A süteményeket aprított dióval vagy aprított keserű csokoládéval megszórhatja.

7. Lépés

Sütjünk 200 ˚C-on, kb. 8-10 percig vagy amíg meg nem sülnek.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Patush

Diós mézes sütemény

Ismerjük azt az érzést, mikor bármikor napközben megjön az étvágyunk valami finom falatra. Próbálja ki ezt a puha süteményt. :)

50
Percek
28
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Az apróra vágott almát 2-3 percig pirítjuk egy előmelegített serpenyőben, amíg el nem kezd puhulni. Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a víz elpárolog.

2. Lépés

Eközben aprítjuk a diókat, hogy finoman vágottak legyenek.

3. Lépés

Tedd az almát a tálba, és keverjük hozzá a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és az olajat. Mindent alaposan keverjünk össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. A legjobb, ha kézzel dagasztjuk. A tészta finom, zsíros és nem ragad.

4. Lépés

A tésztát fóliával lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

5. Lépés

A pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. A tésztát 2 sütőpapír között nyújtjuk ki. Körülbelül ½ cm vastagságúra nyújtjuk. Az tésztából pohárral sütiket szaggatunk ki és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

A süteményeket aprított dióval vagy aprított keserű csokoládéval megszórhatja.

7. Lépés

Sütjünk 200 ˚C-on, kb. 8-10 percig vagy amíg meg nem sülnek.

Hozzávalók
1 db
alma
200 ml
Esztergák
6 kanalak
Szöveg
1 kanál
Fahéj
1 kanál
Szódabikarbóna Tea
12 kanalak
vanília kivonat
200 ml
Olívaolaj
500 g
Simliszka liszt
100 g
Diófélék vagy amit otthon találunk