HIRDETŐ

Diós mézes sütemény

Ismerjük azt az érzést, mikor bármikor napközben megjön az étvágyunk valami finom falatra. Próbálja ki ezt a puha süteményt. :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
28
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 200 ml Esztergák Hozzáadott
  • 6 kanalak Szöveg Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 kanál Szódabikarbóna Tea Hozzáadott
  • 12 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 ml Olívaolaj Hozzáadott
  • 500 g Simliszka liszt Hozzáadott
  • 100 g Diófélék vagy amit otthon találunk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott almát 2-3 percig pirítjuk egy előmelegített serpenyőben, amíg el nem kezd puhulni. Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a víz elpárolog.

2. Lépés

Eközben aprítjuk a diókat, hogy finoman vágottak legyenek.

3. Lépés

Tedd az almát a tálba, és keverjük hozzá a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és az olajat. Mindent alaposan keverjünk össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. A legjobb, ha kézzel dagasztjuk. A tészta finom, zsíros és nem ragad.

4. Lépés

A tésztát fóliával lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

5. Lépés

A pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. A tésztát 2 sütőpapír között nyújtjuk ki. Körülbelül ½ cm vastagságúra nyújtjuk. Az tésztából pohárral sütiket szaggatunk ki és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

A süteményeket aprított dióval vagy aprított keserű csokoládéval megszórhatja.

7. Lépés

Sütjünk 200 ˚C-on, kb. 8-10 percig vagy amíg meg nem sülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új