Diós mézes sütemény
Ismerjük azt az érzést, mikor bármikor napközben megjön az étvágyunk valami finom falatra. Próbálja ki ezt a puha süteményt. :)
Hozzávalók
- 1 db alma
- 200 ml Esztergák
- 6 kanalak Szöveg
- 1 kanál Fahéj
- 1 kanál Szódabikarbóna Tea
- 1⁄2 kanalak vanília kivonat
- 200 ml Olívaolaj
- 500 g Simliszka liszt
- 100 g Diófélék vagy amit otthon találunk
Eljárás
Az apróra vágott almát 2-3 percig pirítjuk egy előmelegített serpenyőben, amíg el nem kezd puhulni. Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a víz elpárolog.
Eközben aprítjuk a diókat, hogy finoman vágottak legyenek.
Tedd az almát a tálba, és keverjük hozzá a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és az olajat. Mindent alaposan keverjünk össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. A legjobb, ha kézzel dagasztjuk. A tészta finom, zsíros és nem ragad.
A tésztát fóliával lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. A tésztát 2 sütőpapír között nyújtjuk ki. Körülbelül ½ cm vastagságúra nyújtjuk. Az tésztából pohárral sütiket szaggatunk ki és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A süteményeket aprított dióval vagy aprított keserű csokoládéval megszórhatja.
Sütjünk 200 ˚C-on, kb. 8-10 percig vagy amíg meg nem sülnek.