:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wrLcHEMkaDHK2kmB9KJ9/8018fe7753e6e907c34625bc33d748.png)
Egészséges Áfonyalekvár házilag
Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.
Hozzávalók
- 1 kg Áfonya
- 500 g kristálycukor
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Tápértékek és ár
Eljárás
Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.
Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.
Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.
Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.
Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.
Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Egészséges Áfonyalekvár házilag
Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.
Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.
Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.
Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.
Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.
Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.
Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.
Hogyan készítetted ezt a receptet?