HIRDETŐ

Egészséges Áfonyalekvár házilag

Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Áfonya Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

3. Lépés

Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.

4. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.

HIRDETŐ
5. Lépés

Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Egészséges Áfonyalekvár házilag

Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

3. Lépés

Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.

4. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.

5. Lépés

Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.

Hozzávalók
1 kg
Áfonya
500 g
kristálycukor
1 citrom
leve
1 evőkanál
vaníliakivonat