HIRDETŐ

Egészséges Áfonyalekvár házilag

Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Áfonya Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

3. Lépés

Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.

4. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.

5. Lépés

Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek