HIRDETŐ

Egészséges Áfonyalekvár házilag

Az áfonyalekvár egy finom és egészséges édesség, amely tökéletes választás a reggeli pirítósra vagy a palacsintára. A könnyen elkészíthető receptben az áfonya édes íze találkozik egy kis citromlével és karamellizált cukorral, így tökéletes harmóniát alkotva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Áfonya Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg az áfonyákat és csepegtessük le.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze az áfonyát, a kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

3. Lépés

Közepes lángon melegítsük a keveréket, amíg fel nem melegszik.

4. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük további pár percig, időnként megkeverve.

5. Lépés

Az áfonya szétnyomásával ellenőrizzük, hogy a lekvár megfelelő sűrűségű-e. Ha kell, még főzzük további 10 percig, majd ellenőrizzük újra.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt kanalazzuk sterilizált ükbe, majd jól zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új