HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jonathanvalencia5

Egyszerű túrógombóc

Szeretettel osztom meg kedvenc túrógombóc receptemet, amit már számtalanszor elkészítettem. Ez az étel a gyermekkoromat idézi, amikor Anyukám gyakran készített túrógombócot ebédre vagy vacsorára. Az recept egyszerű és gyors, ráadásul a végeredmény minden alkalommal fantasztikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 7 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Zsemlemorzsa és vaj a tálaláshoz Hozzáadott
  • Porcukor és tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Keverd össze a túrót, a tojást, a sót, a búzadarát és a cukrot egy tálban. Jól dolgozd össze őket, hogy sima masszát kapj. Ízlés szerint még adhatsz hozzá cukrot, ha édesebben szereted a túrógombócot.

2. Lépés

Formázz közepes méretű golyókat a masszából. Érdemes nedves kézzel dolgozni, így nem ragad majd a kezedhez a tészta.

3. Lépés

Bő, forró vizet forralj egy nagy lábasban, majd add hozzá a gombócokat és óvatosan kevergesd őket, nehogy összeragadjanak. Keveréskor használj fa fakanalat, hogy ne nyomódjanak össze.

4. Lépés

Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, még hagyd főni őket 5-7 percig, hogy biztosan átfőjenek.

5. Lépés

Közben egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergesd, amíg aranybarnára pirul.

6. Lépés

Ha a gombócok készen vannak, szedd ki őket a vízből egy szűrőkanállal, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában.

7. Lépés

Tálald a gombócokat egy tányérra, szórd meg porcukorral és ízlés szerint tehetsz mellé tejfölt is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új