Forrás: Pixabay: jonathanvalencia5
Egyszerű túrógombóc
Szeretettel osztom meg kedvenc túrógombóc receptemet, amit már számtalanszor elkészítettem. Ez az étel a gyermekkoromat idézi, amikor Anyukám gyakran készített túrógombócot ebédre vagy vacsorára. Az recept egyszerű és gyors, ráadásul a végeredmény minden alkalommal fantasztikus.
Hozzávalók
- 500 g túró
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 7 evőkanál búzadara
- 6 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál olaj
- Zsemlemorzsa és vaj a tálaláshoz
- Porcukor és tejföl a tálaláshoz
Eljárás
Keverd össze a túrót, a tojást, a sót, a búzadarát és a cukrot egy tálban. Jól dolgozd össze őket, hogy sima masszát kapj. Ízlés szerint még adhatsz hozzá cukrot, ha édesebben szereted a túrógombócot.
Formázz közepes méretű golyókat a masszából. Érdemes nedves kézzel dolgozni, így nem ragad majd a kezedhez a tészta.
Bő, forró vizet forralj egy nagy lábasban, majd add hozzá a gombócokat és óvatosan kevergesd őket, nehogy összeragadjanak. Keveréskor használj fa fakanalat, hogy ne nyomódjanak össze.
Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, még hagyd főni őket 5-7 percig, hogy biztosan átfőjenek.
Közben egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergesd, amíg aranybarnára pirul.
Ha a gombócok készen vannak, szedd ki őket a vízből egy szűrőkanállal, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában.
Tálald a gombócokat egy tányérra, szórd meg porcukorral és ízlés szerint tehetsz mellé tejfölt is.