HIRDETŐ

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg padlizsán Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 1 kg Paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 4 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.

2. Lépés

A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.

3. Lépés

Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.

4. Lépés

Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.

6. Lépés

A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új