HIRDETŐ

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg padlizsán Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 1 kg Paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 4 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.

2. Lépés

A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.

3. Lépés

Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.

4. Lépés

Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.

HIRDETŐ
5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.

6. Lépés

A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

150
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.

2. Lépés

A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.

3. Lépés

Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.

4. Lépés

Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.

6. Lépés

A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Hozzávalók
1 kg
padlizsán
1 kg
hagyma
1 kg
Paprika
1 kg
paradicsom
2 Fej
fokhagyma
4 dl
napraforgóolaj
1 evőkanál
1 evőkanál
cukor
1 evőkanál
őrölt fekete bors