:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jM-gAzQ5ONsU3Pmt2EIU/caa81dec53710e92629d8839b196cf.png)
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.
Hozzávalók
- 1 kg padlizsán
- 1 kg hagyma
- 1 kg Paprika
- 1 kg paradicsom
- 2 Fej fokhagyma
- 4 dl napraforgóolaj
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
Tápértékek és ár
Eljárás
A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.
A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.
Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.
Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.
Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.
A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.
A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.
A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.
Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.
Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.
Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.
A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Hogyan készítetted ezt a receptet?