HIRDETŐ
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg padlizsán
- 1 kg hagyma
- 1 kg Paprika
- 1 kg paradicsom
- 2 Fej fokhagyma
- 4 dl napraforgóolaj
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A padlizsánokat megsütjük, a húsukat kikanalazzuk, majd összezúzzuk.
2. Lépés
A hagymát, paprikát, paradicsomot és a főkagymát finomra aprítjuk.
3. Lépés
Egy nagy edényben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összes aprított zöldséget, a sót, cukrot, a borsot és a piros paprikát.
4. Lépés
Főzés közben gyakran keverjük a masszát, hogy ne égjen oda.
5. Lépés
Amikor a zöldségek teljesen puhák és összefőttek, hozzáadjuk a padlizsánhúst és további 15-20 percig főzzük a keveréket.
6. Lépés
A kész krémet forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk.