HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Eredeti olasz carbonara tészta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 150 g füstölt kolozsvári szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 250 g spagetti
- 4 ks tojás
- só
- bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 80 g parmezán
- 150 ml tészta főzővíz
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
2. Lépés
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.
3. Lépés
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.