HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eredeti olasz carbonara tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g spagetti Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 150 ml tészta főzővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.

3. Lépés

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új