HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Erőt adó spenótfőzelék
Ízletes és egészséges, és egy igazi energiabomba - a spenótfőzelék tökéletes fáradtságűző a hideg téli napokra, amikor az ágyból sincs kedvünk kibújni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg spenót fagyasztott
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 2 dl friss tejszín
- 1 kk só
- bors ízlés szerint
- 2 ek finomliszt csapott
- 4 ek napraforgó olaj
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A rántáshoz először keverjük össze a lisztet és az olajat egy serpenyőben.
2. Lépés
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a kétféle tejszínt, és a felolvasztott spenótkockákat, sózzuk, borsozzuk.
3. Lépés
Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad.
4. Lépés
Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, és további 7-8 percig főzzük.
5. Lépés
Ha elkészült, tálaljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá tükörtojást, főttojást vagy pirított kenyérkockákat, ízlés szerint.