HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erőt adó spenótfőzelék

Ízletes és egészséges, és egy igazi energiabomba - a spenótfőzelék tökéletes fáradtságűző a hideg téli napokra, amikor az ágyból sincs kedvünk kibújni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg spenót fagyasztott Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 dl friss tejszín Hozzáadott
  • 1 kk Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ek finomliszt csapott Hozzáadott
  • 4 ek napraforgó olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A rántáshoz először keverjük össze a lisztet és az olajat egy serpenyőben.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a kétféle tejszínt, és a felolvasztott spenótkockákat, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad.

4. Lépés

Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, és további 7-8 percig főzzük.

5. Lépés

Ha elkészült, tálaljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá tükörtojást, főttojást vagy pirított kenyérkockákat, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új