HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ételízesítő házilag, avagy Házi Worchester szósz

Ezzel a recepttel házilag is elkészíthető az ízletes Worchester, mely hihetetlen karaktert ad a húsoknak, leveseknek, szószoknak éppúgy, mint a koktéloknak. Az eredeti recept különféle húsmaradványokat (például tengeri halak fejét és belsőségeit) használtak fel, de ebben a modern változatban helyettesítettük ezeket jobban elérhető összetevőkkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 50 g vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 175 g melasz Hozzáadott
  • 100 ml almaecet Hozzáadott
  • 150 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 75 g barnacukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Öntsd az olajat egy serpenyőbe és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ügyelj arra, hogy ne égjenek oda!

3. Lépés

Add hozzá a többi hozzávalót és keverd jól össze.

4. Lépés

Helyezd közepes lángon a tűzre, és főzd körülbelül 20 percig, míg a keverék össze nem áll.

5. Lépés

Húzd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Ezt követően turmixold simára.

6. Lépés

Szűrd le a szószt egy szűrőn keresztül, majd töltsd üvegekbe. Sötét, hűvös helyen 2-3 hétig érleld.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új