Forrás: Pixabay
Ételízesítő házilag, avagy Házi Worchester szósz
Ezzel a recepttel házilag is elkészíthető az ízletes Worchester, mely hihetetlen karaktert ad a húsoknak, leveseknek, szószoknak éppúgy, mint a koktéloknak. Az eredeti recept különféle húsmaradványokat (például tengeri halak fejét és belsőségeit) használtak fel, de ebben a modern változatban helyettesítettük ezeket jobban elérhető összetevőkkel.
Hozzávalók
- 50 g vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 175 g melasz
- 100 ml almaecet
- 150 ml szójaszósz
- 75 g barnacukor
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál mustármag
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 dl víz
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Öntsd az olajat egy serpenyőbe és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ügyelj arra, hogy ne égjenek oda!
Add hozzá a többi hozzávalót és keverd jól össze.
Helyezd közepes lángon a tűzre, és főzd körülbelül 20 percig, míg a keverék össze nem áll.
Húzd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Ezt követően turmixold simára.
Szűrd le a szószt egy szűrőn keresztül, majd töltsd üvegekbe. Sötét, hűvös helyen 2-3 hétig érleld.