HIRDETŐ
Fantasztikusan puha burgonyás lángos

Fantasztikusan puha burgonyás lángos

A tészta főtt burgonya hozzáadásával tovább marad puha. Fokhagymával, sajttal, ketchuppal vagy tejszínnel kiváló a Lángoš 🤩 Egy jó levessel akár kiadós ebédet is készíthetsz az egész családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg sima búzaliszt Hozzáadott
  • 450 g hámozott burgonya Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 3 evőkanál joghurt Hozzáadott
  • 112 ek Hozzáadott
  • olaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük és szétnyomjuk. Ha kihűlt a krumpli, félpuha, még viszonylag ragacsos tésztát készítünk belőle és a többi hozzávalóból. Kicsit lisztezzük és formázzunk kör alakúra a tésztát, és hagyjuk kelni 1 órát.

2. Lépés

A megkelt tésztából olajozott kézzel tésztadarabokat szaggatunk, amiket aztán a kezünkben vékonyra kinyújtunk és olajban azonnal kisütjük. Ha nem tudod, hogyan nyújtsd ki a kezedben a lángost, tedd egy tálcára a tésztát és zsíros kézzel nyomkodd vékonyra, majd tedd bele az olajba.

3. Lépés

A Lángosok önmagukban is nagyon finomak, de akár fokhagymával, tejföllell, ketchuppal bevonva vagy sajttal megszórva is🙂 Különféle levesekhez is jól passzolnak, ahol közösen kiadós ebédet vagy vacsorát alkotnak a családnak. Jó étvágyat!

Fantasztikusan puha burgonyás lángos - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Sok más szép receptet találsz a blogomon és a Youtube csatornámon is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új