Fantasztikusan puha burgonyás lángos
A tészta főtt burgonya hozzáadásával tovább marad puha. Fokhagymával, sajttal, ketchuppal vagy tejszínnel kiváló a Lángoš 🤩 Egy jó levessel akár kiadós ebédet is készíthetsz az egész családnak.
Hozzávalók
- 1 kg sima búzaliszt
- 450 g hámozott burgonya
- 300 ml tej
- 300 ml víz
- 42 g élesztő
- 3 evőkanál joghurt
- 11⁄2 ek só
- olaj sütéshez
Eljárás
A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük és szétnyomjuk. Ha kihűlt a krumpli, félpuha, még viszonylag ragacsos tésztát készítünk belőle és a többi hozzávalóból. Kicsit lisztezzük és formázzunk kör alakúra a tésztát, és hagyjuk kelni 1 órát.
A megkelt tésztából olajozott kézzel tésztadarabokat szaggatunk, amiket aztán a kezünkben vékonyra kinyújtunk és olajban azonnal kisütjük. Ha nem tudod, hogyan nyújtsd ki a kezedben a lángost, tedd egy tálcára a tésztát és zsíros kézzel nyomkodd vékonyra, majd tedd bele az olajba.
A Lángosok önmagukban is nagyon finomak, de akár fokhagymával, tejföllell, ketchuppal bevonva vagy sajttal megszórva is🙂 Különféle levesekhez is jól passzolnak, ahol közösen kiadós ebédet vagy vacsorát alkotnak a családnak. Jó étvágyat!
Sok más szép receptet találsz a blogomon és a Youtube csatornámon is.