HIRDETŐ
Forrás: FB: Pečeme s láskou
Fordított szilvás torta
A sütemény az édes, érett szilva és a könnyű tészta nagyszerű kombinációja, amelyet gyönyörűen megsüt a szilva levével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
Tészta:
- 4 db tojás
- 10 lžic kristály
- 5 lžic Olajok
- 20 lžic Tej
- 20 lžic Félig durva liszt
- 1 db szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 2 Kanálok Holland kakaó
Más:
- 700 g Szilva
- 3 Kanálok Kristálycukor
- 3 Kanálok Bébi gríz
- 3 db Tejföl
- 3 db Vaníliás cukor
- Csokoládé a reszeléshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A fenti hozzávalókból keverjük össze a tésztát, és osszuk 2 részre. Az egyik részhez adjuk hozzá a kakaót.
2. Lépés
A szilvát meg kell mosni és le kell csepegtetni.
3. Lépés
A szilvát vágott felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Lépés
Megszórjuk cukorral, és 220 °C-on 15 percig sütjük.
5. Lépés
Ezután szórjuk meg őket búzadarával.
6. Lépés
A fehér tésztát halmozzuk a szilvára, majd a barna tésztára. Süssük 20 percig 180 °C-on.
7. Lépés
Ha kihűlt, fordítsuk meg a tortát, és kenjük meg tejföllel.