HIRDETŐ

Forrás: FB: Pečeme s láskou

Fordított szilvás torta

A sütemény az édes, érett szilva és a könnyű tészta nagyszerű kombinációja, amelyet gyönyörűen megsüt a szilva levével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

Tészta:

  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 10 lžic kristály Hozzáadott
  • 5 lžic Olajok Hozzáadott
  • 20 lžic Tej Hozzáadott
  • 20 lžic Félig durva liszt Hozzáadott
  • 1 db szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 Kanálok Holland kakaó Hozzáadott

Más:

  • 700 g Szilva Hozzáadott
  • 3 Kanálok Kristálycukor Hozzáadott
  • 3 Kanálok Bébi gríz Hozzáadott
  • 3 db Tejföl Hozzáadott
  • 3 db Vaníliás cukor Hozzáadott
  • Csokoládé a reszeléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fenti hozzávalókból keverjük össze a tésztát, és osszuk 2 részre. Az egyik részhez adjuk hozzá a kakaót.

2. Lépés

A szilvát meg kell mosni és le kell csepegtetni.

3. Lépés

A szilvát vágott felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

Megszórjuk cukorral, és 220 °C-on 15 percig sütjük.

5. Lépés

Ezután szórjuk meg őket búzadarával.

6. Lépés

A fehér tésztát halmozzuk a szilvára, majd a barna tésztára. Süssük 20 percig 180 °C-on.

7. Lépés

Ha kihűlt, fordítsuk meg a tortát, és kenjük meg tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új