HIRDETŐ

Frankfurti leves

Minden családban megvan az a bizonyos hagyományos leves, amit igazán szeretünk, és nálunk ez a frankfurti leves. Mindenhol hallani a hírét, hogy ez a leves hihetetlenül laktató és ízletes, és igaz. Az idők során tökélyre fejlesztettem a saját frankfurti levesem receptjét, és most megosztom veletek ezt a csodás receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g füstölt kolbász Hozzáadott
  • 4 ks frankfurti virsli Hozzáadott
  • 2 ks közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 ks nagyobb vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagyobb répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 100 g kelkáposzta Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika majoránna Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kockázd fel a burgonyát, a zellert, a petrezselyem gyökeret és a répát. Tanácsom, hogy a zöldségeket mindig ugyanolyan kis méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

2. Lépés

Közepes méretű lábasban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát egy kevés olajon. Ügyelj, hogy ne égjen oda, mert kesernyés ízt ad a levesnek.

3. Lépés

Amikor az hagyma üvegesre pirult, add hozzá a felszeletelt kolbászt, és pár percig pirítsd együtt őket. Érezni fogod, ahogy a kolbász íze átjárja a hagymát.

4. Lépés

Szórd bele a pirospaprikát, és gyorsan keverd el, hogy az ne égjen meg. Ezután dobd bele a zöldségeket, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket.

HIRDETŐ
5. Lépés

Add hozzá a fűszereket, kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd tovább. Sóval, borssal és majoránnával ízesítheted. Én szeretem erősebben fűszerezni, mert így lesz igazán karakteres a leves.

6. Lépés

Hagyd főni a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben karikázd fel a frankfurti virslit, és a végén dobd bele a levesbe, hogy átmelegedjenek, de ügyelj, ne főzd túl őket, mert akkor szét fognak esni.

7. Lépés

Amikor a zöldségek már majdnem készen vannak, add hozzá a felcsíkozott kelkáposztát is. Pár percig még együtt főzd, majd kóstold meg újra, és ha minden rendben, akkor kész is a frankfurti leves!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Frankfurti leves

Minden családban megvan az a bizonyos hagyományos leves, amit igazán szeretünk, és nálunk ez a frankfurti leves. Mindenhol hallani a hírét, hogy ez a leves hihetetlenül laktató és ízletes, és igaz. Az idők során tökélyre fejlesztettem a saját frankfurti levesem receptjét, és most megosztom veletek ezt a csodás receptet.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Kockázd fel a burgonyát, a zellert, a petrezselyem gyökeret és a répát. Tanácsom, hogy a zöldségeket mindig ugyanolyan kis méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

2. Lépés

Közepes méretű lábasban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát egy kevés olajon. Ügyelj, hogy ne égjen oda, mert kesernyés ízt ad a levesnek.

3. Lépés

Amikor az hagyma üvegesre pirult, add hozzá a felszeletelt kolbászt, és pár percig pirítsd együtt őket. Érezni fogod, ahogy a kolbász íze átjárja a hagymát.

4. Lépés

Szórd bele a pirospaprikát, és gyorsan keverd el, hogy az ne égjen meg. Ezután dobd bele a zöldségeket, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket.

5. Lépés

Add hozzá a fűszereket, kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd tovább. Sóval, borssal és majoránnával ízesítheted. Én szeretem erősebben fűszerezni, mert így lesz igazán karakteres a leves.

6. Lépés

Hagyd főni a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben karikázd fel a frankfurti virslit, és a végén dobd bele a levesbe, hogy átmelegedjenek, de ügyelj, ne főzd túl őket, mert akkor szét fognak esni.

7. Lépés

Amikor a zöldségek már majdnem készen vannak, add hozzá a felcsíkozott kelkáposztát is. Pár percig még együtt főzd, majd kóstold meg újra, és ha minden rendben, akkor kész is a frankfurti leves!

Hozzávalók
300 g
füstölt kolbász
4 ks
frankfurti virsli
2 ks
közepes burgonya
1 ks
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ks
nagyobb répa
1 ks
petrezselyem gyökér
1 ks
zeller
100 g
kelkáposzta
só, bors pirospaprika majoránna