Frittata, az olasz omlett
A frittata egy olasz eredetű édes vagy sós omlett, amit tetszés szerinti zöldségekkel és sajttal gazdagíthatunk. Kiváló reggelire vagy könnyű vacsorára. Ebben a receptben a klasszikus zöldséges-sajtos változatot mutatjuk be.
Hozzávalók
- 8 ks tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes vöröshagyma
- 2 ks paprika (egyik zöld, a másik piros)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Közepes cukkini
- 100 g trappista sajt, reszelve
- só, bors az ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Pároljuk 5 percig, míg üveges lesz.
Adjuk hozzá a paprikát, a cukkinit és a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük 5-7 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Öntsük a zöldségekhez, és keverjük át, hogy a tojás egyenletesen eloszoljon.
Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, míg a frittata meg nem szilárdul. Tálaljuk melegen.