HIRDETŐ

Frittata, az olasz omlett

A frittata egy olasz eredetű édes vagy sós omlett, amit tetszés szerinti zöldségekkel és sajttal gazdagíthatunk. Kiváló reggelire vagy könnyű vacsorára. Ebben a receptben a klasszikus zöldséges-sajtos változatot mutatjuk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks paprika (egyik zöld, a másik piros) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 100 g trappista sajt, reszelve Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Pároljuk 5 percig, míg üveges lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a cukkinit és a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük 5-7 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Öntsük a zöldségekhez, és keverjük át, hogy a tojás egyenletesen eloszoljon.

5. Lépés

Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, míg a frittata meg nem szilárdul. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új