HIRDETŐ

Frittata, az olasz omlett

A frittata egy olasz eredetű édes vagy sós omlett, amit tetszés szerinti zöldségekkel és sajttal gazdagíthatunk. Kiváló reggelire vagy könnyű vacsorára. Ebben a receptben a klasszikus zöldséges-sajtos változatot mutatjuk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks paprika (egyik zöld, a másik piros) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 100 g trappista sajt, reszelve Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Pároljuk 5 percig, míg üveges lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a cukkinit és a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük 5-7 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Öntsük a zöldségekhez, és keverjük át, hogy a tojás egyenletesen eloszoljon.

5. Lépés

Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, míg a frittata meg nem szilárdul. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek