HIRDETŐ

Forrás: EzumeImages from Getty Images

Garnélarák bisque leves

A bisque egy klasszikus francia leves, amely garnélarákból készül, és gyakran előételként szolgálják fel. Ez a sűrű, krémes és gazdag ízvilágú leves, amelyben a tenger gyümölcseinek ízei gyönyörűen megőrződnek, igazi ínyencélmény!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Garnélarák Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok Paradicsompüré Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • 2 Ágazatok Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a garnélarákokat, és távolítsa el a fejüket és a testüket. A fejeket és a testeket tegyük félre, a garnélarákokat pedig tegyük hűtőszekrénybe.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Hagyjuk barnulni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a garnélarák fejét és testét, és süssük őket rózsaszínűre.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk még néhány percig.

5. Lépés

Adjunk hozzá vizet, és főzzük 30 percig alacsony lángon.

6. Lépés

30 perc elteltével szűrjük le a levest, és tartsuk félretéve.

7. Lépés

Adja hozzá a lisztet, és keverje össze a keveréket újra.

8. Lépés

Lassan öntse a húslevest a serpenyőbe, és keverje meg. Az eredménynek egy nagyon sűrű keveréknek kell lennie.

9. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, beletesszük a garnélarákot, és sóval, borssal ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új