:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tRN30kNzc4vuWejI6_MH/d232f3be70ba59a4debdd01609aee7.jpeg)
Forrás: EzumeImages from Getty Images
Garnélarák bisque leves
A bisque egy klasszikus francia leves, amely garnélarákból készül, és gyakran előételként szolgálják fel. Ez a sűrű, krémes és gazdag ízvilágú leves, amelyben a tenger gyümölcseinek ízei gyönyörűen megőrződnek, igazi ínyencélmény!
Hozzávalók
- 1 kg Garnélarák
- 1 The Onion
- 2 Sárgarépa
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 50 g Vaj
- 2 Kanálok Paradicsompüré
- 11⁄2 l Vizek
- 2 Ágazatok Petrezselyem
- 2 Kanálok sima liszt
- 200 ml Főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
Tápértékek és ár
Eljárás
Tisztítsa meg a garnélarákokat, és távolítsa el a fejüket és a testüket. A fejeket és a testeket tegyük félre, a garnélarákokat pedig tegyük hűtőszekrénybe.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Hagyjuk barnulni.
Adjuk hozzá a garnélarák fejét és testét, és süssük őket rózsaszínűre.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk még néhány percig.
Adjunk hozzá vizet, és főzzük 30 percig alacsony lángon.
30 perc elteltével szűrjük le a levest, és tartsuk félretéve.
Adja hozzá a lisztet, és keverje össze a keveréket újra.
Lassan öntse a húslevest a serpenyőbe, és keverje meg. Az eredménynek egy nagyon sűrű keveréknek kell lennie.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, beletesszük a garnélarákot, és sóval, borssal ízesítjük.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Garnélarák bisque leves
A bisque egy klasszikus francia leves, amely garnélarákból készül, és gyakran előételként szolgálják fel. Ez a sűrű, krémes és gazdag ízvilágú leves, amelyben a tenger gyümölcseinek ízei gyönyörűen megőrződnek, igazi ínyencélmény!
Tisztítsa meg a garnélarákokat, és távolítsa el a fejüket és a testüket. A fejeket és a testeket tegyük félre, a garnélarákokat pedig tegyük hűtőszekrénybe.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Hagyjuk barnulni.
Adjuk hozzá a garnélarák fejét és testét, és süssük őket rózsaszínűre.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk még néhány percig.
Adjunk hozzá vizet, és főzzük 30 percig alacsony lángon.
30 perc elteltével szűrjük le a levest, és tartsuk félretéve.
Adja hozzá a lisztet, és keverje össze a keveréket újra.
Lassan öntse a húslevest a serpenyőbe, és keverje meg. Az eredménynek egy nagyon sűrű keveréknek kell lennie.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, beletesszük a garnélarákot, és sóval, borssal ízesítjük.
Hogyan készítetted ezt a receptet?