HIRDETŐ

Forrás: EzumeImages from Getty Images

Garnélarák bisque leves

A bisque egy klasszikus francia leves, amely garnélarákból készül, és gyakran előételként szolgálják fel. Ez a sűrű, krémes és gazdag ízvilágú leves, amelyben a tenger gyümölcseinek ízei gyönyörűen megőrződnek, igazi ínyencélmény!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Garnélarák Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok Paradicsompüré Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • 2 Ágazatok Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a garnélarákokat, és távolítsa el a fejüket és a testüket. A fejeket és a testeket tegyük félre, a garnélarákokat pedig tegyük hűtőszekrénybe.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Hagyjuk barnulni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a garnélarák fejét és testét, és süssük őket rózsaszínűre.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk még néhány percig.

HIRDETŐ
5. Lépés

Adjunk hozzá vizet, és főzzük 30 percig alacsony lángon.

6. Lépés

30 perc elteltével szűrjük le a levest, és tartsuk félretéve.

7. Lépés

Adja hozzá a lisztet, és keverje össze a keveréket újra.

8. Lépés

Lassan öntse a húslevest a serpenyőbe, és keverje meg. Az eredménynek egy nagyon sűrű keveréknek kell lennie.

HIRDETŐ
9. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, beletesszük a garnélarákot, és sóval, borssal ízesítjük.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Garnélarák bisque leves

A bisque egy klasszikus francia leves, amely garnélarákból készül, és gyakran előételként szolgálják fel. Ez a sűrű, krémes és gazdag ízvilágú leves, amelyben a tenger gyümölcseinek ízei gyönyörűen megőrződnek, igazi ínyencélmény!

90
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Tisztítsa meg a garnélarákokat, és távolítsa el a fejüket és a testüket. A fejeket és a testeket tegyük félre, a garnélarákokat pedig tegyük hűtőszekrénybe.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. Hagyjuk barnulni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a garnélarák fejét és testét, és süssük őket rózsaszínűre.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk még néhány percig.

5. Lépés

Adjunk hozzá vizet, és főzzük 30 percig alacsony lángon.

6. Lépés

30 perc elteltével szűrjük le a levest, és tartsuk félretéve.

7. Lépés

Adja hozzá a lisztet, és keverje össze a keveréket újra.

8. Lépés

Lassan öntse a húslevest a serpenyőbe, és keverje meg. Az eredménynek egy nagyon sűrű keveréknek kell lennie.

9. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, beletesszük a garnélarákot, és sóval, borssal ízesítjük.

Hozzávalók
1 kg
Garnélarák
1
The Onion
2
Sárgarépa
2 Szegfűszeg
Fokhagyma
50 g
Vaj
2 Kanálok
Paradicsompüré
112 l
Vizek
2 Ágazatok
Petrezselyem
2 Kanálok
sima liszt
200 ml
Főzőtejszín
só és bors ízlés szerint