HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: melvinchia

Gesztenyeleves

A gesztenyeleves egy gazdag, ízletes leves, melyet friss vagy konzervált gesztenyéből készíthetünk el. A tejszín és a bor hozzáadásával különleges, testes ízt kap a leves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves alap

  • 400 g gesztenye Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott

Finomítás

  • 12 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 Csomag Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

1. lépés: A gesztenyéket héjastul tegyük egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 15 percig.

2. Lépés

2. lépés: Ezután hűtsük le őket, majd törjük fel a héjukat és távolítsuk el a belső bőrüket is.

3. Lépés

3. lépés: A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban olajon dinszteljük meg.

4. Lépés

4. lépés: Adja hozzá a gesztenyéket, majd öntse fel a csirkehúslevessel és főzze 30-35 percig.

HIRDETŐ
5. Lépés

5. lépés: Ezután pürésítsük le a levest botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá még húslevest.

6. Lépés

6. lépés: Öntse vissza a levest a lábasba, majd öntsön hozzá fehérbort és tejszínt. Sóval, borssal ízesítse.

7. Lépés

7. lépés: Forralja fel újra a levest, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzze még egy-két percig.

8. Lépés

8. lépés: Tálalás előtt egy kevés tejszínnel, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítheti.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Gesztenyeleves

A gesztenyeleves egy gazdag, ízletes leves, melyet friss vagy konzervált gesztenyéből készíthetünk el. A tejszín és a bor hozzáadásával különleges, testes ízt kap a leves.

50
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

1. lépés: A gesztenyéket héjastul tegyük egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 15 percig.

2. Lépés

2. lépés: Ezután hűtsük le őket, majd törjük fel a héjukat és távolítsuk el a belső bőrüket is.

3. Lépés

3. lépés: A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban olajon dinszteljük meg.

4. Lépés

4. lépés: Adja hozzá a gesztenyéket, majd öntse fel a csirkehúslevessel és főzze 30-35 percig.

5. Lépés

5. lépés: Ezután pürésítsük le a levest botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá még húslevest.

6. Lépés

6. lépés: Öntse vissza a levest a lábasba, majd öntsön hozzá fehérbort és tejszínt. Sóval, borssal ízesítse.

7. Lépés

7. lépés: Forralja fel újra a levest, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzze még egy-két percig.

8. Lépés

8. lépés: Tálalás előtt egy kevés tejszínnel, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítheti.

Hozzávalók
Leves alap
400 g
gesztenye
1 ks
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
112 l
csirkehúsleves
Finomítás
12 dl
fehérbor
1 Csomag
Tejszín
1 csipet
1 csipet
bors