Forrás: Pixabay: melvinchia
Gesztenyeleves
A gesztenyeleves egy gazdag, ízletes leves, melyet friss vagy konzervált gesztenyéből készíthetünk el. A tejszín és a bor hozzáadásával különleges, testes ízt kap a leves.
Hozzávalók
Leves alap
- 400 g gesztenye
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 11⁄2 l csirkehúsleves
Finomítás
- 1⁄2 dl fehérbor
- 1 Csomag Tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
1. lépés: A gesztenyéket héjastul tegyük egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 15 percig.
2. lépés: Ezután hűtsük le őket, majd törjük fel a héjukat és távolítsuk el a belső bőrüket is.
3. lépés: A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban olajon dinszteljük meg.
4. lépés: Adja hozzá a gesztenyéket, majd öntse fel a csirkehúslevessel és főzze 30-35 percig.
5. lépés: Ezután pürésítsük le a levest botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá még húslevest.
6. lépés: Öntse vissza a levest a lábasba, majd öntsön hozzá fehérbort és tejszínt. Sóval, borssal ízesítse.
7. lépés: Forralja fel újra a levest, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzze még egy-két percig.
8. lépés: Tálalás előtt egy kevés tejszínnel, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítheti.