HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: melvinchia

Gesztenyeleves

A gesztenyeleves egy gazdag, ízletes leves, melyet friss vagy konzervált gesztenyéből készíthetünk el. A tejszín és a bor hozzáadásával különleges, testes ízt kap a leves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves alap

  • 400 g gesztenye Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott

Finomítás

  • 12 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 Csomag Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

1. lépés: A gesztenyéket héjastul tegyük egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 15 percig.

2. Lépés

2. lépés: Ezután hűtsük le őket, majd törjük fel a héjukat és távolítsuk el a belső bőrüket is.

3. Lépés

3. lépés: A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban olajon dinszteljük meg.

4. Lépés

4. lépés: Adja hozzá a gesztenyéket, majd öntse fel a csirkehúslevessel és főzze 30-35 percig.

5. Lépés

5. lépés: Ezután pürésítsük le a levest botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá még húslevest.

6. Lépés

6. lépés: Öntse vissza a levest a lábasba, majd öntsön hozzá fehérbort és tejszínt. Sóval, borssal ízesítse.

7. Lépés

7. lépés: Forralja fel újra a levest, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzze még egy-két percig.

8. Lépés

8. lépés: Tálalás előtt egy kevés tejszínnel, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új