HIRDETŐ

Forrás: facebook:MITZI - Kávé, Konyha, Bár

Gombapaprikás tejfölösen

Sok receptet kipróbáltam már életemben, de a Gombapaprikás tejfölösen mindig visszatérő kedvenc marad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg gomba Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Itt érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl vékonyak vagy vastagok a szeletek, mert ez befolyásolhatja a főzési időt.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított hagymát. Ezen a ponton érdemes óvatosnak lenni, mert ha a hagyma megég, keserű ízt ad az ételnek. Aranybarnára pirítsuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát, majd szórjuk meg sóval, borssal és pirospaprikával. Fontos, hogy ne kevergessük túl sokat a gombát, mert akkor nem pirul, hanem párolódik, és elveszíti a roppanós textúráját.

4. Lépés

Főzzük 15-20 percig, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el benne a gombát. További 5 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. A végén szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

HIRDETŐ
5. Lépés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Gombapaprikás tejfölösen

Sok receptet kipróbáltam már életemben, de a Gombapaprikás tejfölösen mindig visszatérő kedvenc marad.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Itt érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl vékonyak vagy vastagok a szeletek, mert ez befolyásolhatja a főzési időt.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított hagymát. Ezen a ponton érdemes óvatosnak lenni, mert ha a hagyma megég, keserű ízt ad az ételnek. Aranybarnára pirítsuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát, majd szórjuk meg sóval, borssal és pirospaprikával. Fontos, hogy ne kevergessük túl sokat a gombát, mert akkor nem pirul, hanem párolódik, és elveszíti a roppanós textúráját.

4. Lépés

Főzzük 15-20 percig, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el benne a gombát. További 5 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. A végén szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

5. Lépés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók
50 dkg
gomba
3 evőkanál
olaj
2 Fej
hagyma
2 evőkanál
édesnemes pirospaprika
2 dl
tejföl
só, bors ízlés szerint
1 csokor
Petrezselyem