Forrás: facebook:MITZI - Kávé, Konyha, Bár
Gombapaprikás tejfölösen
Sok receptet kipróbáltam már életemben, de a Gombapaprikás tejfölösen mindig visszatérő kedvenc marad.
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 3 evőkanál olaj
- 2 Fej hagyma
- 2 evőkanál édesnemes pirospaprika
- 2 dl tejföl
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
Először is tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Itt érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl vékonyak vagy vastagok a szeletek, mert ez befolyásolhatja a főzési időt.
Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított hagymát. Ezen a ponton érdemes óvatosnak lenni, mert ha a hagyma megég, keserű ízt ad az ételnek. Aranybarnára pirítsuk.
Adjuk hozzá a gombát, majd szórjuk meg sóval, borssal és pirospaprikával. Fontos, hogy ne kevergessük túl sokat a gombát, mert akkor nem pirul, hanem párolódik, és elveszíti a roppanós textúráját.
Főzzük 15-20 percig, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el benne a gombát. További 5 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. A végén szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!