HIRDETŐ

Forrás: facebook:MITZI - Kávé, Konyha, Bár

Gombapaprikás tejfölösen

Sok receptet kipróbáltam már életemben, de a Gombapaprikás tejfölösen mindig visszatérő kedvenc marad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg gomba Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Itt érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl vékonyak vagy vastagok a szeletek, mert ez befolyásolhatja a főzési időt.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított hagymát. Ezen a ponton érdemes óvatosnak lenni, mert ha a hagyma megég, keserű ízt ad az ételnek. Aranybarnára pirítsuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát, majd szórjuk meg sóval, borssal és pirospaprikával. Fontos, hogy ne kevergessük túl sokat a gombát, mert akkor nem pirul, hanem párolódik, és elveszíti a roppanós textúráját.

4. Lépés

Főzzük 15-20 percig, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el benne a gombát. További 5 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. A végén szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

5. Lépés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új