Forrás: Ruslan Khmelevsky von Pexels
Granita al Limone ananásszal - szicíliai konyha
Néhány évvel ezelőtt egy forró nyáron felfedeztem a szicíliai gránitot. Ez a frissítő fagylalt, amely hagyományosan gyümölcsből, cukorból és vízből készül, pont erre volt szükségem, amikor 30 fok volt és sütött a nap. Hazavittem magammal a receptet, és fokozatosan finomítottam, hogy megfeleljen a saját preferenciáimnak és ízlésemnek.
Hozzávalók
- 4 nagy Bio citrom
- 200 g cukor
- 800 ml víz
- 1 ananász
- mentalevelek a díszítéshez
Eljárás
Préseljük ki a citromok levét. Forraljuk fel a vizet és a cukrot egy széles serpenyőben, közepes lángon. Hagyjuk a szirupot körülbelül 5 percig forralni, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután hagyjuk a szirupot kihűlni, majd adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet és a meghámozott és feldarabolt ananászt. Pürésítse a keveréket botmixerrel simára.
Öntse a keveréket egy sekély, fagyasztásra alkalmas tálba, és tegye a tálat a fagyasztóba. Várjon 30 percet, majd 30 percenként kezdje el alaposan megkeverni a keveréket egy villával.
Ez a lépés fontos a granita jellegzetes szemcsés állagához. Ismételje ezt a folyamatot körülbelül 3-4 órán keresztül, amíg a granita kissé sorbet-szerű állagú nem lesz.
Tálaljuk a granitát desszertes tálkákban, mentalevelekkel díszítve.