HIRDETŐ

Forrás: Ruslan Khmelevsky von Pexels

Granita al Limone ananásszal - szicíliai konyha

Néhány évvel ezelőtt egy forró nyáron felfedeztem a szicíliai gránitot. Ez a frissítő fagylalt, amely hagyományosan gyümölcsből, cukorból és vízből készül, pont erre volt szükségem, amikor 30 fok volt és sütött a nap. Hazavittem magammal a receptet, és fokozatosan finomítottam, hogy megfeleljen a saját preferenciáimnak és ízlésemnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy Bio citrom Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 800 ml víz Hozzáadott
  • 1 ananász Hozzáadott
  • mentalevelek a díszítéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Préseljük ki a citromok levét. Forraljuk fel a vizet és a cukrot egy széles serpenyőben, közepes lángon. Hagyjuk a szirupot körülbelül 5 percig forralni, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután hagyjuk a szirupot kihűlni, majd adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet és a meghámozott és feldarabolt ananászt. Pürésítse a keveréket botmixerrel simára.

2. Lépés

Öntse a keveréket egy sekély, fagyasztásra alkalmas tálba, és tegye a tálat a fagyasztóba. Várjon 30 percet, majd 30 percenként kezdje el alaposan megkeverni a keveréket egy villával.

3. Lépés

Ez a lépés fontos a granita jellegzetes szemcsés állagához. Ismételje ezt a folyamatot körülbelül 3-4 órán keresztül, amíg a granita kissé sorbet-szerű állagú nem lesz.

4. Lépés

Tálaljuk a granitát desszertes tálkákban, mentalevelekkel díszítve.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Martina_Grechova

Granita al Limone ananásszal - szicíliai konyha

Néhány évvel ezelőtt egy forró nyáron felfedeztem a szicíliai gránitot. Ez a frissítő fagylalt, amely hagyományosan gyümölcsből, cukorból és vízből készül, pont erre volt szükségem, amikor 30 fok volt és sütött a nap. Hazavittem magammal a receptet, és fokozatosan finomítottam, hogy megfeleljen a saját preferenciáimnak és ízlésemnek.

240
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Préseljük ki a citromok levét. Forraljuk fel a vizet és a cukrot egy széles serpenyőben, közepes lángon. Hagyjuk a szirupot körülbelül 5 percig forralni, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután hagyjuk a szirupot kihűlni, majd adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet és a meghámozott és feldarabolt ananászt. Pürésítse a keveréket botmixerrel simára.

2. Lépés

Öntse a keveréket egy sekély, fagyasztásra alkalmas tálba, és tegye a tálat a fagyasztóba. Várjon 30 percet, majd 30 percenként kezdje el alaposan megkeverni a keveréket egy villával.

3. Lépés

Ez a lépés fontos a granita jellegzetes szemcsés állagához. Ismételje ezt a folyamatot körülbelül 3-4 órán keresztül, amíg a granita kissé sorbet-szerű állagú nem lesz.

4. Lépés

Tálaljuk a granitát desszertes tálkákban, mentalevelekkel díszítve.

Hozzávalók
4 nagy
Bio citrom
200 g
cukor
800 ml
víz
1
ananász
mentalevelek a díszítéshez