HIRDETŐ

Forrás: Ruslan Khmelevsky von Pexels

Granita al Limone ananásszal - szicíliai konyha

Néhány évvel ezelőtt egy forró nyáron felfedeztem a szicíliai gránitot. Ez a frissítő fagylalt, amely hagyományosan gyümölcsből, cukorból és vízből készül, pont erre volt szükségem, amikor 30 fok volt és sütött a nap. Hazavittem magammal a receptet, és fokozatosan finomítottam, hogy megfeleljen a saját preferenciáimnak és ízlésemnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy Bio citrom Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 800 ml víz Hozzáadott
  • 1 ananász Hozzáadott
  • mentalevelek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Préseljük ki a citromok levét. Forraljuk fel a vizet és a cukrot egy széles serpenyőben, közepes lángon. Hagyjuk a szirupot körülbelül 5 percig forralni, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután hagyjuk a szirupot kihűlni, majd adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet és a meghámozott és feldarabolt ananászt. Pürésítse a keveréket botmixerrel simára.

2. Lépés

Öntse a keveréket egy sekély, fagyasztásra alkalmas tálba, és tegye a tálat a fagyasztóba. Várjon 30 percet, majd 30 percenként kezdje el alaposan megkeverni a keveréket egy villával.

3. Lépés

Ez a lépés fontos a granita jellegzetes szemcsés állagához. Ismételje ezt a folyamatot körülbelül 3-4 órán keresztül, amíg a granita kissé sorbet-szerű állagú nem lesz.

4. Lépés

Tálaljuk a granitát desszertes tálkákban, mentalevelekkel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák