Forrás: Pixabay
Gyors és egyszerű házi mangótej
Nincs is jobb, mint egy pohár frissítő Mango Milk Delight egy meleg délutánon. Mivel abszolút mangóimádó vagyok, a mangószezonban ez a kedvenc italom. A zamatos, érett mangó és a krémes, hideg tej kombinációja nemcsak finom, hanem hihetetlenül élénkítő is. Évek óta készítem ezt a trópusi élvezetet, és tökéletessé finomítottam.
Hozzávalók
- 2 Nagy érett mangó
- 4 csészék Hűtött tej
- 4 kanalak Cukor (ezt ízlés szerint módosíthatja)
- Jégkockák (nem kötelező)
- Néhány szál mentalevél a díszítéshez (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük a mangó felszeletelésével. Győződjön meg róla, hogy a magok körüli részekből kiszedte az összes gyümölcshúst - nem akarja elpazarolni egy darabot sem ezekből a mennyei gyümölcsökből. Én ezt mindig egy nagy tál fölött csinálom, hogy felfogjam az összes lédús finomságot.
Ezután a mangópépet és a cukrot tegyük egy turmixgépbe. Én nem szoktam túlédesíteni az italaimat, ezért nyugodtan adjon hozzá több vagy kevesebb cukrot a mangó édes ízétől függően. Turmixoljuk addig, amíg sima keveréket nem kapunk.
Most öntse bele a lehűtött tejet. Ügyeljen arra, hogy a tej hideg legyen, mivel ez nagyban befolyásolja az ital végső ízét. Turmixold újra, amíg minden krémes, habos keverékké nem áll össze.
Ha azonnal tálalja, néhány jégkockát is beletehet, hogy még jobban lehűljön. De ne túl sokat, mert nem akarjuk felhígítani a gazdag mangóízt.
Öntse a Mango Milk Delightot poharakba, díszítse egy szál mentával, és tálalja. A menta nemcsak a poharakat teszi csinossá, hanem izgalmas csavart ad az íznek.