HIRDETŐ

Forrás: Vlastná fotka

Habos túrós süti

Egyszerű és finom recept a legpuhább krémes-túrótortára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Gyakran

  • 600 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi Hozzáadott

Túrótöltelék

  • 700 g túró finom Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 600 ml tej Hozzáadott
  • 4 db sárgája Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 320 ml olaj Hozzáadott
  • 2 db vaníliapuding Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott

  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 4 db tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

Először is elkészítjük a tésztát a megadott hozzávalókból. Mindent összekeverünk. Egy félig puha tészta keletkezik, amit hagyjuk pihenni körülbelül 15 percig.

2. Lépés

Ezalatt elkészítem a tölteléket. Verjük fel a kézi habverővel a 4 tojássárgáját, 2 tojást és a cukrot. Majd fokozatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze.

3. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát kinyújtjuk nagyobbra, mint a tepsin, mert a szélein is lennie kell. Áthelyezzük a papírral bélelt tepsire. Végül villával megszurkáljuk.

4. Lépés

A kész tölteléket a tésztára öntjük, és 30 percig sütjük.

5. Lépés

Ezután készítsünk habot. Felverjük a cukrot a fehérjékkel. 30 perc sütés után kivesszük a tortát a sütőből, és gyorsan a tetejére kenjük a felvert habot. További 10 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új