Forrás: Vlastná fotka
Habos túrós süti
Egyszerű és finom recept a legpuhább krémes-túrótortára.
Hozzávalók
Gyakran
- 600 g önserkentő liszt
- 250 g porcukor
- 250 g vaj
- 2 db tojás
- 1 db sütőpor
- csipetnyi só
Túrótöltelék
- 700 g túró finom
- 200 g kristálycukor
- 600 ml tej
- 4 db sárgája
- 2 db tojás
- 1 db vaníliás cukor
- 320 ml olaj
- 2 db vaníliapuding
- fél citrom leve
Hó
- 150 g porcukor
- 4 db tojásfehérje
Eljárás
Először is elkészítjük a tésztát a megadott hozzávalókból. Mindent összekeverünk. Egy félig puha tészta keletkezik, amit hagyjuk pihenni körülbelül 15 percig.
Ezalatt elkészítem a tölteléket. Verjük fel a kézi habverővel a 4 tojássárgáját, 2 tojást és a cukrot. Majd fokozatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát kinyújtjuk nagyobbra, mint a tepsin, mert a szélein is lennie kell. Áthelyezzük a papírral bélelt tepsire. Végül villával megszurkáljuk.
A kész tölteléket a tésztára öntjük, és 30 percig sütjük.
Ezután készítsünk habot. Felverjük a cukrot a fehérjékkel. 30 perc sütés után kivesszük a tortát a sütőből, és gyorsan a tetejére kenjük a felvert habot. További 10 percig sütjük.