HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry

Hagyományos meggybefőtt

Ez a hagyományos magyar édesség finom, üde ízt kölcsönöz a reggeli kenyérnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 ks fahéjrúd Hozzáadott
  • 4 szem szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a meggyszemeket, távolítsuk el a szárakat, majd tegyük bele őket egy nagy lábasba.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük bele a lábasba a meggyeket és alaposan keverjük össze.

3. Lépés

Tegyük a lábast közepes lángon a tűzhelyre, majd addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad és a meggyek szépen fényesek lesznek (kb. 15 perc).

4. Lépés

Adjunk hozzá egy fahéjrudat, néhány szem szegfűszeget és egy teáskanál vaníliakivonatot, majd keverjük össze.

HIRDETŐ
5. Lépés

Főzzük tovább a meggyeket addig, amíg a lé kissé besűrűsödik és a meggyszemek megpuhulnak (kb. 1 óra).

6. Lépés

Amikor elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután töltsük sterilizált befőttesüvegekbe és zárjuk le őket.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Hagyományos meggybefőtt

Ez a hagyományos magyar édesség finom, üde ízt kölcsönöz a reggeli kenyérnek.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mossuk meg a meggyszemeket, távolítsuk el a szárakat, majd tegyük bele őket egy nagy lábasba.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük bele a lábasba a meggyeket és alaposan keverjük össze.

3. Lépés

Tegyük a lábast közepes lángon a tűzhelyre, majd addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad és a meggyek szépen fényesek lesznek (kb. 15 perc).

4. Lépés

Adjunk hozzá egy fahéjrudat, néhány szem szegfűszeget és egy teáskanál vaníliakivonatot, majd keverjük össze.

5. Lépés

Főzzük tovább a meggyeket addig, amíg a lé kissé besűrűsödik és a meggyszemek megpuhulnak (kb. 1 óra).

6. Lépés

Amikor elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután töltsük sterilizált befőttesüvegekbe és zárjuk le őket.

Hozzávalók
1 kg
meggy
500 g
kristálycukor
2 evőkanál
citromlé
1 ks
fahéjrúd
4 szem
szegfűszeg
1 teáskanál
vaníliakivonat