HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry

Hagyományos meggybefőtt

Ez a hagyományos magyar édesség finom, üde ízt kölcsönöz a reggeli kenyérnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 ks fahéjrúd Hozzáadott
  • 4 szem szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a meggyszemeket, távolítsuk el a szárakat, majd tegyük bele őket egy nagy lábasba.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük bele a lábasba a meggyeket és alaposan keverjük össze.

3. Lépés

Tegyük a lábast közepes lángon a tűzhelyre, majd addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad és a meggyek szépen fényesek lesznek (kb. 15 perc).

4. Lépés

Adjunk hozzá egy fahéjrudat, néhány szem szegfűszeget és egy teáskanál vaníliakivonatot, majd keverjük össze.

5. Lépés

Főzzük tovább a meggyeket addig, amíg a lé kissé besűrűsödik és a meggyszemek megpuhulnak (kb. 1 óra).

6. Lépés

Amikor elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután töltsük sterilizált befőttesüvegekbe és zárjuk le őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új