Forrás: UroshPetrovic from Getty Images
Halászlé
A gondosan elkészített halászlé a konyha egyik legfontosabb alapja.
Hozzávalók
- 1 kg Halfejek és csontok
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 2 darab Sárgarépa
- 2 darab The Onion
- 1 darab póréhagyma
- só és bors ízlés szerint
- Néhány golyó szegfűbors
- babérlevél
- Néhány szál petrezselyem
Eljárás
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a halcsontok jól barnuljanak meg, mielőtt hozzáadjuk a zöldségeket. Ez a lépés segít mélyebb ízt adni a húslevesnek.
Ha a csontok megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, hagymát és póréhagymát. Ez úgy fog menni, mint egy régi asztalon, de ne ijedjünk meg, ez csak annak a jele, hogy az összes íz összeérik.
Miután tíz percig a keverék a fazékban volt, adjon hozzá vizet, hogy az összes zöldséget és fűszert ellepje. Sóval és borssal fűszerezzük. Ne felejtse el ekkor hozzáadni a fűszerpaprikát és a babérlevelet.
Főzzük alacsony hőfokon körülbelül két órán át.
Ha a húsleves elkészült, szűrje le, hogy megszabaduljon a csontoktól és a zöldségektől. Így egy tiszta halászlevet kapunk. Ha szeretné, egy kis citrommal felfrissítheti.