HIRDETŐ

Forrás: UroshPetrovic from Getty Images

Halászlé

A gondosan elkészített halászlé a konyha egyik legfontosabb alapja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Halfejek és csontok Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 1 darab póréhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Néhány golyó szegfűbors Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • Néhány szál petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a halcsontok jól barnuljanak meg, mielőtt hozzáadjuk a zöldségeket. Ez a lépés segít mélyebb ízt adni a húslevesnek.

2. Lépés

Ha a csontok megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, hagymát és póréhagymát. Ez úgy fog menni, mint egy régi asztalon, de ne ijedjünk meg, ez csak annak a jele, hogy az összes íz összeérik.

3. Lépés

Miután tíz percig a keverék a fazékban volt, adjon hozzá vizet, hogy az összes zöldséget és fűszert ellepje. Sóval és borssal fűszerezzük. Ne felejtse el ekkor hozzáadni a fűszerpaprikát és a babérlevelet.

4. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon körülbelül két órán át.

5. Lépés

Ha a húsleves elkészült, szűrje le, hogy megszabaduljon a csontoktól és a zöldségektől. Így egy tiszta halászlevet kapunk. Ha szeretné, egy kis citrommal felfrissítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új