HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Házi kenyér recept

A kenyérsütés egy hosszabb folyamat, de az eredmény mindenképpen megéri a várakozást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 7 g instant élesztő Hozzáadott
  • 350 ml langyos víz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

177 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt egy nagy tálban.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá a langyos vizet és keverjük össze kanállal, amíg az összetevők összeának.

3. Lépés

Amikor már nehezen keverhető kezdjük el dagasztani kézzel.

4. Lépés

Dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg a tészta sima, rugalmas és nem ragad a kézhez.

HIRDETŐ
5. Lépés

Helyezzük a tésztát egy tiszta, lisztezett tálba, takarjuk le egy konyharuhával vagy műanyagfóliával, és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 1,52 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.

6. Lépés

Amikor a tészta megkelt, helyezzük vissza a munkalapra gyúrjuk át még egyszer, hogy kifordítsuk belőle a levegőt.

7. Lépés

Alaktsunk a tésztából egy cipót, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni még 30 percig.

HIRDETŐ
9. Lépés

Közben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.

10. Lépés

Vágjunk néhány bevágást a kenyér tetejébe forró pengével vagy késsel.

11. Lépés

A kenyér tetejét is cseppentsük meg vízzel, majd tegyük a sütőbe középső rácsra.

12. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, amíg a kenyér szép aranybarna lesz, és ha megkopogtatjuk, üres hangot ad.

HIRDETŐ
13. Lépés

Vegyük ki a kenyert a sütőből, és hűtsük ki rácsra téve.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Házi kenyér recept

A kenyérsütés egy hosszabb folyamat, de az eredmény mindenképpen megéri a várakozást.

177
Percek
1
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt egy nagy tálban.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá a langyos vizet és keverjük össze kanállal, amíg az összetevők összeának.

3. Lépés

Amikor már nehezen keverhető kezdjük el dagasztani kézzel.

4. Lépés

Dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg a tészta sima, rugalmas és nem ragad a kézhez.

5. Lépés

Helyezzük a tésztát egy tiszta, lisztezett tálba, takarjuk le egy konyharuhával vagy műanyagfóliával, és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 1,52 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.

6. Lépés

Amikor a tészta megkelt, helyezzük vissza a munkalapra gyúrjuk át még egyszer, hogy kifordítsuk belőle a levegőt.

7. Lépés

Alaktsunk a tésztából egy cipót, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni még 30 percig.

9. Lépés

Közben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.

10. Lépés

Vágjunk néhány bevágást a kenyér tetejébe forró pengével vagy késsel.

11. Lépés

A kenyér tetejét is cseppentsük meg vízzel, majd tegyük a sütőbe középső rácsra.

12. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, amíg a kenyér szép aranybarna lesz, és ha megkopogtatjuk, üres hangot ad.

13. Lépés

Vegyük ki a kenyert a sütőből, és hűtsük ki rácsra téve.

Hozzávalók
500 g
finomliszt
10 g
7 g
instant élesztő
350 ml
langyos víz