HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Házi kenyér recept

A kenyérsütés egy hosszabb folyamat, de az eredmény mindenképpen megéri a várakozást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 7 g instant élesztő Hozzáadott
  • 350 ml langyos víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

177 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt egy nagy tálban.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá a langyos vizet és keverjük össze kanállal, amíg az összetevők összeának.

3. Lépés

Amikor már nehezen keverhető kezdjük el dagasztani kézzel.

4. Lépés

Dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg a tészta sima, rugalmas és nem ragad a kézhez.

5. Lépés

Helyezzük a tésztát egy tiszta, lisztezett tálba, takarjuk le egy konyharuhával vagy műanyagfóliával, és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 1,52 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.

6. Lépés

Amikor a tészta megkelt, helyezzük vissza a munkalapra gyúrjuk át még egyszer, hogy kifordítsuk belőle a levegőt.

7. Lépés

Alaktsunk a tésztából egy cipót, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni még 30 percig.

9. Lépés

Közben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.

10. Lépés

Vágjunk néhány bevágást a kenyér tetejébe forró pengével vagy késsel.

11. Lépés

A kenyér tetejét is cseppentsük meg vízzel, majd tegyük a sütőbe középső rácsra.

12. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, amíg a kenyér szép aranybarna lesz, és ha megkopogtatjuk, üres hangot ad.

13. Lépés

Vegyük ki a kenyert a sütőből, és hűtsük ki rácsra téve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új