Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Hideg karfiol saláta
Ez a hideg karfiolsaláta tökéletes köret húsételekhez.
Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 1 db piros paprika
- 1 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 4 EK Olívaolaj
- 2 EK Almaecet
- 1 EK méz
- 1 EK Mustár
- só
- Fekete bors
Eljárás
Tisztítsuk meg a karfiolt, és vágjuk kisebb virágokra. Ezután tegyük sós forrásban lévő vízbe, és főzzük kb. 5 percig, hogy ropogós maradjon.
Tisztítsa meg a paprikát és a hagymát, és vágja őket kisebb darabokra. Tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát.
Egy nagy tálban keverje össze az apróra vágott zöldségeket, először a karfiolt, majd a paprikát és a hagymát.
Egy kisebb tálban készítse el az öntetet a maradék hozzávalókból - olívaolaj, almaecet, só, bors, méz és mustár -. Keverje össze az egészet jól.
Öntse a vinaigrette-et a nagy tálban lévő zöldségekre, és alaposan keverje össze, hogy a vinaigrette minden zöldséget bevonjon.
A kész salátát legalább egy órán át hagyja állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk a salátát hűtve.