HIRDETŐ
Forrás: pixelshot from Canva
Hideg uborkaleves
Ez a frissítő leves tökéletes a forró nyári napokon. Tele van ízekkel és nagyon könnyű elkészíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Uborkák
- 2 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 500 ml joghurt
- 1 db Citrom
- kapor
- 2 TK só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Meghámozzuk a uborkát, hagymát és fokhagymát. A uborkát lereszeljük, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
A turmixgépbe reszelt uborkát, vágott hagymát és fokhagymát adunk. Hozzáadjuk a joghurtot, a sót, a fűszereket és a lime levet. Mindent jól összeturmixolunk.
3. Lépés
Hozzáadjuk az aprított kapor, majd újra alaposan összekeverjük.
4. Lépés
A levest hidegen szolgáljuk fel, uborkadarabokkal és kaporral díszítve.