Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Húsleves kuktában
A húsleves egy klasszikus magyar étel, amit mindenki szeret. Ebben a változatban gyors és egyszerű elkészíteni ezt az ízletes, gazdag levest. A kuktában való főzés pedig még több ízt csalogat ki a hozzávalókból, így igazán kiemelkedő ízélményt nyújt.
Hozzávalók
leves
- 500 Gram csirkehús (csonttal)
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks répa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 darab zeller
- 2 ks Paprika
- 2 l víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
- 2 ks babérlevél
- 2 ks krumpli
tálaláshoz
- 1 bundeva friss petrezselyem
- 4 Slice kenyér
Eljárás
Az összes zöldséget megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
A csirkehúst alaposan megmossuk, majd egy nagy tálba tesszük az összes zöldséggel együtt.
A zöldségekre és a húsra öntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, borsot és babérlevelet.
Az egészet kuktába tesszük, és megkezdjük a főzést.
Miután a kuktában levő leves elkezd forrni, csökkentjük a hőmérsékletet és kb. 1 órán át főzzük.
Végül leszűrjük a levest, és tálaljuk. Ha szeretnénk, hozzáadhatunk friss petrezselymet és kenyérszeleteket is.