HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Húsleves kuktában

A húsleves egy klasszikus magyar étel, amit mindenki szeret. Ebben a változatban gyors és egyszerű elkészíteni ezt az ízletes, gazdag levest. A kuktában való főzés pedig még több ízt csalogat ki a hozzávalókból, így igazán kiemelkedő ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves

  • 500 Gram csirkehús (csonttal) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott

tálaláshoz

  • 1 bundeva friss petrezselyem Hozzáadott
  • 4 Slice kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az összes zöldséget megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

A csirkehúst alaposan megmossuk, majd egy nagy tálba tesszük az összes zöldséggel együtt.

3. Lépés

A zöldségekre és a húsra öntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, borsot és babérlevelet.

4. Lépés

Az egészet kuktába tesszük, és megkezdjük a főzést.

5. Lépés

Miután a kuktában levő leves elkezd forrni, csökkentjük a hőmérsékletet és kb. 1 órán át főzzük.

6. Lépés

Végül leszűrjük a levest, és tálaljuk. Ha szeretnénk, hozzáadhatunk friss petrezselymet és kenyérszeleteket is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új