Ínycsiklandó tenger gyümölcsei tészta
A tenger gyümölcsei tészta laktató és ízletes étel, amelyet hozzávalók széles választékából lehet elkészíteni. A tenger gyümölcsei, a fokhagyma és a paradicsom adja az egyedi ízt, a tészta pedig jó alapja az ételnek.
Hozzávalók
- 400 g spagetti tészta
- 450 g vegyes tenger gyümölcsei (pl. garnélarák, kagyló, polip, tintahal)
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 Közepes hagyma finomra vágva
- 400 g konzerv paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- friss petrezselyem és bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy nagy fazékban. Adjunk hozzá tésztát, és főzzük az utasításoknak megfelelően.
Közben forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk 3-5 perc, amíg puhák lesznek.
Adjuk hozzá a tenger gyümölcseit és a paradicsomot, majd főzzük 8-10 percig, amíg az összes tengeri herkentyű megpuhul.
Szűrjük le a tésztát, majd adjuk hozzá a tenger gyümölcsei szószhoz. Keverjük össze, hogy mindenhol az összetevő jól elvegyüljenek.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd tálaljuk megszórt friss petrezselyemmel és bazsalikommal.