HIRDETŐ

Ízletes Darált hússal töltött palacsinta

A darált hússal töltött palacsinta egy hagyományos magyar étel, kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A szaftos hús és a lágy palacsinta együtt egy rendkívül ízletes és laktató fogást eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg darált hús (sertés vagy marha) Hozzáadott
  • 10 ks palacsinta Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csésze húsleves alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olajat, és dinszteljük meg rajta a finomra vágott hagymát.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a darált húst.

4. Lépés

Fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal.

5. Lépés

Öntsük hozzá a húslevest, és főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Töltsük meg a palacsintákat a húskeverékkel, majd göngyöljük össze és helyezzük őket egy tűzálló tálba.

7. Lépés

A tetejét kenjük meg tejföllel.

8. Lépés

Süssük 15-20 percig a sütőben, vagy addig, amíg a teteje aranybarna lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új