HIRDETŐ
Ízletes Darált hússal töltött palacsinta
A darált hússal töltött palacsinta egy hagyományos magyar étel, kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A szaftos hús és a lágy palacsinta együtt egy rendkívül ízletes és laktató fogást eredményez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg darált hús (sertés vagy marha)
- 10 ks palacsinta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 Csésze húsleves alaplé
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 evőkanál tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olajat, és dinszteljük meg rajta a finomra vágott hagymát.
3. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a darált húst.
4. Lépés
Fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal.
5. Lépés
Öntsük hozzá a húslevest, és főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.
6. Lépés
Töltsük meg a palacsintákat a húskeverékkel, majd göngyöljük össze és helyezzük őket egy tűzálló tálba.
7. Lépés
A tetejét kenjük meg tejföllel.
8. Lépés
Süssük 15-20 percig a sütőben, vagy addig, amíg a teteje aranybarna lesz.