HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kakaós csiga

A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tasak szárított élesztő Hozzáadott
  • 320 ml langyos tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tészta hozzávalóiból a vajat leszámítva, dagasszunk' finom, nem ragadós tésztát. Pihentessük 10 percig.

2. Lépés

A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki egy nagy téglalap alakban, majd kenjük meg az olvasztott vajjal.

4. Lépés

Szórjuk meg a kakaós cukorral, majd tekerjük fel a hosszanti oldalánál fogva.

HIRDETŐ
5. Lépés

Éles késsel vágjuk el a tésztát kb. 2 centiméter vastag darabokra.

6. Lépés

A csigákat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd pihentessük őket 15 percre, amíg a sütő előmelegszik.

7. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

8. Lépés

A csigákat sütjük aranybarnára kb. 20-25 percig.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Kakaós csiga

A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.

150
Percek
12
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A tészta hozzávalóiból a vajat leszámítva, dagasszunk' finom, nem ragadós tésztát. Pihentessük 10 percig.

2. Lépés

A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki egy nagy téglalap alakban, majd kenjük meg az olvasztott vajjal.

4. Lépés

Szórjuk meg a kakaós cukorral, majd tekerjük fel a hosszanti oldalánál fogva.

5. Lépés

Éles késsel vágjuk el a tésztát kb. 2 centiméter vastag darabokra.

6. Lépés

A csigákat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd pihentessük őket 15 percre, amíg a sütő előmelegszik.

7. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

8. Lépés

A csigákat sütjük aranybarnára kb. 20-25 percig.

Hozzávalók
A tésztához:
500 g
finomliszt
1 tasak
szárított élesztő
320 ml
langyos tej
50 g
cukor
12 teáskanál
1
tojás
75 g
vaj
A töltelékhez:
100 g
cukor
4 evőkanál
kakaópor
100 g
vaj