Forrás: freepik
Kakaós csiga
A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 320 ml langyos tej
- 50 g cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 tojás
- 75 g vaj
A töltelékhez:
- 100 g cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 100 g vaj
Eljárás
A tészta hozzávalóiból a vajat leszámítva, dagasszunk' finom, nem ragadós tésztát. Pihentessük 10 percig.
A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.
A tésztát nyújtsuk ki egy nagy téglalap alakban, majd kenjük meg az olvasztott vajjal.
Szórjuk meg a kakaós cukorral, majd tekerjük fel a hosszanti oldalánál fogva.
Éles késsel vágjuk el a tésztát kb. 2 centiméter vastag darabokra.
A csigákat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd pihentessük őket 15 percre, amíg a sütő előmelegszik.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A csigákat sütjük aranybarnára kb. 20-25 percig.