HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kakaós csiga

A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tasak szárított élesztő Hozzáadott
  • 320 ml langyos tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tészta hozzávalóiból a vajat leszámítva, dagasszunk' finom, nem ragadós tésztát. Pihentessük 10 percig.

2. Lépés

A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki egy nagy téglalap alakban, majd kenjük meg az olvasztott vajjal.

4. Lépés

Szórjuk meg a kakaós cukorral, majd tekerjük fel a hosszanti oldalánál fogva.

5. Lépés

Éles késsel vágjuk el a tésztát kb. 2 centiméter vastag darabokra.

6. Lépés

A csigákat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd pihentessük őket 15 percre, amíg a sütő előmelegszik.

7. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

8. Lépés

A csigákat sütjük aranybarnára kb. 20-25 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új