Kevert szilvás süti
Egy igazán zamatos, laktató és különleges édesség, ami pontosan illik az őszi és téli napokhoz. A kevert szilvás süti egyszerűen elkészíthető, nem igényel speciális alapanyagokat, így garantáltan minden háziasszony kedvence lesz. A szilva természetes savassága kiválóan kiegészíti a süti édességét.
Hozzávalók
- 300 g búzaliszt
- 150 g kristálycukor
- 3 ks tojás
- 1 dl tej
- 1⁄2 dl napraforgóolaj
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 500 g szilva
- porcukor a tetejére
Eljárás
Először tisztítsuk meg a szilvákat, mossuk meg őket, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat.
Ezt követően keverjük össze a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval.
A tojásokat verjük fel a kristálycukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet is.
Folyamatosan kevergetve, apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, ügyeljünk arra, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.
A tetejére szorosan, egymás mellé rakosgassuk a szilvákat.
A tepsit helyezzük a sütőbe, és süssük körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a teteje szépen megpirul.
Ha elkészült, vegyük ki a sütit a sütőből és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.