HIRDETŐ

Kevert szilvás süti

Egy igazán zamatos, laktató és különleges édesség, ami pontosan illik az őszi és téli napokhoz. A kevert szilvás süti egyszerűen elkészíthető, nem igényel speciális alapanyagokat, így garantáltan minden háziasszony kedvence lesz. A szilva természetes savassága kiválóan kiegészíti a süti édességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g búzaliszt Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 12 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a szilvákat, mossuk meg őket, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Ezt követően keverjük össze a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval.

3. Lépés

A tojásokat verjük fel a kristálycukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet is.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve, apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, ügyeljünk arra, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.

5. Lépés

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.

6. Lépés

A tetejére szorosan, egymás mellé rakosgassuk a szilvákat.

7. Lépés

A tepsit helyezzük a sütőbe, és süssük körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a teteje szépen megpirul.

8. Lépés

Ha elkészült, vegyük ki a sütit a sütőből és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új