HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus szerb gyuvecs

Tartalmas étel, ami kevés munkával és mosogatnivalóval jár.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 75 dkg paradicsom Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • 1 bögre Rizs Hozzáadott
  • 50 dkg sertéstarja Hozzáadott
  • 4 dl tejföl Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Egy edényt langyos vízben, 1 órát áztatunk. A tarját megtisztítjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy cseréptálat kikenük vajjal vagy bármilyen zsiradékkal, és már kezdhetjük is a rétegezést.

2. Lépés

Alulra fektetjük a hagymát, erre jön a paradicsom fele, majd fél bögre rizs.

3. Lépés

A következő réteg a paprikáé, utána jöhet tarja, szépen egyenletesen elosztva. Ha nem fűszereztük előre az alapanyagokat, akkor minden réteg után sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

4. Lépés

A tarjára helyezzük a paprika másik felét, majd a fennmaradó rizst, és végül a paradicsomot. A tejföllel zárjuk a sort, jó vastagon kenjük, majd sózzuk, borsozzuk.

5. Lépés

Lefedjük, kb. 60 percig 180 fokon sütjük, majd fedő nélkül még legalább 20-30 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új