Forrás: Youtube
Klasszikus szerb gyuvecs
Tartalmas étel, ami kevés munkával és mosogatnivalóval jár.
Hozzávalók
- 4 ks Paprika
- 1 ks vöröshagyma
- 75 dkg paradicsom
- 1 ek vaj
- 1 bögre Rizs
- 50 dkg sertéstarja
- 4 dl tejföl
- só bors
Eljárás
Egy edényt langyos vízben, 1 órát áztatunk. A tarját megtisztítjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy cseréptálat kikenük vajjal vagy bármilyen zsiradékkal, és már kezdhetjük is a rétegezést.
Alulra fektetjük a hagymát, erre jön a paradicsom fele, majd fél bögre rizs.
A következő réteg a paprikáé, utána jöhet tarja, szépen egyenletesen elosztva. Ha nem fűszereztük előre az alapanyagokat, akkor minden réteg után sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
A tarjára helyezzük a paprika másik felét, majd a fennmaradó rizst, és végül a paradicsomot. A tejföllel zárjuk a sort, jó vastagon kenjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Lefedjük, kb. 60 percig 180 fokon sütjük, majd fedő nélkül még legalább 20-30 percig.