HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyed Falusi almás pite

Az almás pite az egyik legkedveltebb sütemény a világ minden táján. Ez a változat egy könnyen elkészíthető, falusias jellegű almás pite recept, amelynek mennyei illata és íze az egész házat betölti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hagyj egy kicsi vajat az alján egy tepsiben.

2. Lépés

Moss meg, hámozd meg és vágd vékony szeletekre az almákat. Adj hozzájuk egy csipetnyi fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverd össze.

3. Lépés

Keverd össze a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.

4. Lépés

Adj hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A tészta legyen sima és könnyen önthető.

5. Lépés

Oszd el a tésztát a sütőben lévő tepsiben. Rendezd el rajta az almás keveréket.

6. Lépés

Süsd a pitét 180°C-on másfél órán át, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tű szárazon jön ki, akkor a pite kész.

7. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeletel és tálal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új