HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyed Falusi almás pite

Az almás pite az egyik legkedveltebb sütemény a világ minden táján. Ez a változat egy könnyen elkészíthető, falusias jellegű almás pite recept, amelynek mennyei illata és íze az egész házat betölti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hagyj egy kicsi vajat az alján egy tepsiben.

2. Lépés

Moss meg, hámozd meg és vágd vékony szeletekre az almákat. Adj hozzájuk egy csipetnyi fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverd össze.

3. Lépés

Keverd össze a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.

4. Lépés

Adj hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A tészta legyen sima és könnyen önthető.

HIRDETŐ
5. Lépés

Oszd el a tésztát a sütőben lévő tepsiben. Rendezd el rajta az almás keveréket.

6. Lépés

Süsd a pitét 180°C-on másfél órán át, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tű szárazon jön ki, akkor a pite kész.

7. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeletel és tálal.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Könnyed Falusi almás pite

Az almás pite az egyik legkedveltebb sütemény a világ minden táján. Ez a változat egy könnyen elkészíthető, falusias jellegű almás pite recept, amelynek mennyei illata és íze az egész házat betölti.

90
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hagyj egy kicsi vajat az alján egy tepsiben.

2. Lépés

Moss meg, hámozd meg és vágd vékony szeletekre az almákat. Adj hozzájuk egy csipetnyi fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverd össze.

3. Lépés

Keverd össze a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.

4. Lépés

Adj hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A tészta legyen sima és könnyen önthető.

5. Lépés

Oszd el a tésztát a sütőben lévő tepsiben. Rendezd el rajta az almás keveréket.

6. Lépés

Süsd a pitét 180°C-on másfél órán át, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tű szárazon jön ki, akkor a pite kész.

7. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeletel és tálal.

Hozzávalók
4 nagy
alma
3
tojás
1 Csomag
vaníliás cukor
200 g
cukor
200 g
liszt
1 Csomag
sütőpor
1 tk
Fahéj
csipet só
1
citrom
50 g
vaj
100 ml
tej