Forrás: Pixabay
Könnyed Falusi almás pite
Az almás pite az egyik legkedveltebb sütemény a világ minden táján. Ez a változat egy könnyen elkészíthető, falusias jellegű almás pite recept, amelynek mennyei illata és íze az egész házat betölti.
Hozzávalók
- 4 nagy alma
- 3 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 g cukor
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 1 tk Fahéj
- csipet só
- 1 citrom
- 50 g vaj
- 100 ml tej
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hagyj egy kicsi vajat az alján egy tepsiben.
Moss meg, hámozd meg és vágd vékony szeletekre az almákat. Adj hozzájuk egy csipetnyi fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverd össze.
Keverd össze a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
Adj hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A tészta legyen sima és könnyen önthető.
Oszd el a tésztát a sütőben lévő tepsiben. Rendezd el rajta az almás keveréket.
Süsd a pitét 180°C-on másfél órán át, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tű szárazon jön ki, akkor a pite kész.
Hagyd hűlni, majd szeletel és tálal.