HIRDETŐ

Körtebefőtt télire

A körtebefőtt tökéletesen megőrzi a körték ízét4 és frissességét, és üvegekben hosszú ideig eltartható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett körte (lehetőleg kimagozva és hámozva) Hozzáadott
  • 350 g cukor Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 2 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A körtéket vágd fel 1-2 centiméter vastag szeletekre, távolítsd el a magházukat és a héjukat.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd forrald fel.

3. Lépés

Add hozzá a körteszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget a cukros vízhez.

4. Lépés

Főzd a körtéket közepes lángon körülbelül 45-50 percig, amíg a körték megpuhulnak és a folyadék besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen főjön.

HIRDETŐ
5. Lépés

Az utolsó 5 percben öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet és keverd jól össze.

6. Lépés

Miután elkészült, töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le őket. Hajtsd fejjel lefelé az üvegeket, hogy a teteje is melegítődjön, majd hagyd kihűlni.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Körtebefőtt télire

A körtebefőtt tökéletesen megőrzi a körték ízét4 és frissességét, és üvegekben hosszú ideig eltartható.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A körtéket vágd fel 1-2 centiméter vastag szeletekre, távolítsd el a magházukat és a héjukat.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd forrald fel.

3. Lépés

Add hozzá a körteszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget a cukros vízhez.

4. Lépés

Főzd a körtéket közepes lángon körülbelül 45-50 percig, amíg a körték megpuhulnak és a folyadék besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen főjön.

5. Lépés

Az utolsó 5 percben öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet és keverd jól össze.

6. Lépés

Miután elkészült, töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le őket. Hajtsd fejjel lefelé az üvegeket, hogy a teteje is melegítődjön, majd hagyd kihűlni.

Hozzávalók
1 kg
érett körte (lehetőleg kimagozva és hámozva)
350 g
cukor
250 ml
víz
2 rúd
Fahéj
4
szegfűszeg
1 citrom
leve