HIRDETŐ
Körtebefőtt télire
A körtebefőtt tökéletesen megőrzi a körték ízét4 és frissességét, és üvegekben hosszú ideig eltartható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg érett körte (lehetőleg kimagozva és hámozva)
- 350 g cukor
- 250 ml víz
- 2 rúd Fahéj
- 4 szegfűszeg
- 1 citrom leve
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A körtéket vágd fel 1-2 centiméter vastag szeletekre, távolítsd el a magházukat és a héjukat.
2. Lépés
Egy nagy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd forrald fel.
3. Lépés
Add hozzá a körteszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget a cukros vízhez.
4. Lépés
Főzd a körtéket közepes lángon körülbelül 45-50 percig, amíg a körték megpuhulnak és a folyadék besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen főjön.
5. Lépés
Az utolsó 5 percben öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet és keverd jól össze.
6. Lépés
Miután elkészült, töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le őket. Hajtsd fejjel lefelé az üvegeket, hogy a teteje is melegítődjön, majd hagyd kihűlni.