HIRDETŐ

Körtebefőtt télire

A körtebefőtt tökéletesen megőrzi a körték ízét4 és frissességét, és üvegekben hosszú ideig eltartható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett körte (lehetőleg kimagozva és hámozva) Hozzáadott
  • 350 g cukor Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 2 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A körtéket vágd fel 1-2 centiméter vastag szeletekre, távolítsd el a magházukat és a héjukat.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd forrald fel.

3. Lépés

Add hozzá a körteszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget a cukros vízhez.

4. Lépés

Főzd a körtéket közepes lángon körülbelül 45-50 percig, amíg a körték megpuhulnak és a folyadék besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen főjön.

5. Lépés

Az utolsó 5 percben öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet és keverd jól össze.

6. Lépés

Miután elkészült, töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le őket. Hajtsd fejjel lefelé az üvegeket, hogy a teteje is melegítődjön, majd hagyd kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új