HIRDETŐ

Különleges meggyleves

Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg magozott meggy Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • ízlés szerint tejszínhab Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.

4. Lépés

A citrom levét a leveshez adjuk.

HIRDETŐ
5. Lépés

Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.

6. Lépés

Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Különleges meggyleves

Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.

30
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.

4. Lépés

A citrom levét a leveshez adjuk.

5. Lépés

Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.

6. Lépés

Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.

Hozzávalók
1 kg
magozott meggy
1 l
víz
4 evőkanál
cukor
1 Csomag
vaníliás cukor
1 citrom
leve
1 evőkanál
Keményítő
ízlés szerint tejszínhab