HIRDETŐ
Különleges meggyleves
Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg magozott meggy
- 1 l víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Keményítő
- ízlés szerint tejszínhab
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.
2. Lépés
Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.
3. Lépés
Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.
4. Lépés
A citrom levét a leveshez adjuk.
5. Lépés
Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.
6. Lépés
Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.