:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Np2T115SwJOjhirSpotl/4efbeb952c3d0442a432fce8c6d13c.png)
Különleges meggyleves
Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.
Hozzávalók
- 1 kg magozott meggy
- 1 l víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Keményítő
- ízlés szerint tejszínhab
Tápértékek és ár
Eljárás
Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.
Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.
Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.
A citrom levét a leveshez adjuk.
Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.
Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Különleges meggyleves
Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.
Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.
Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.
Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.
A citrom levét a leveshez adjuk.
Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.
Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.
Hogyan készítetted ezt a receptet?