HIRDETŐ

Különleges meggyleves

Egyszerre illatos, fanyar és édes ez a hűsítő meggyleves. Nagyon könnyű desszert, ami bármilyen hőségben megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg magozott meggy Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • ízlés szerint tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a csersznyét.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban felfőzzük a vizet és hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot, majd kevergetve a cukrot addig felolvadásáig főzzük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a meggyek megpuhulnak és összeérnek a lében.

4. Lépés

A citrom levét a leveshez adjuk.

5. Lépés

Kb. 1-2 evőkanálnyi keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keünk, majd alaposanverjük a levesben és felforraljuk.

6. Lépés

Ha elkészült, tányérokba tesszük és ízlés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új