Forrás: Pixabay
Lédús Szilvalekvár sütőben gyorsan
A sütőben készült szilvalekvár elkészítése egyszerű és időtakarékos módja a hagyományos szilvalekvár készítésnek. Ez a módszer lehetővé teszi a szilva lédús, édes ízének megőrzését anélkül, hogy hosszú ideig a tűzhelyen lenne szükség a főzésre.
Hozzávalók
- 1 kg érett szilva
- 200 g cukor
- 1 fahéjrúd
- 1⁄2 ks citrom leve
- 2 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Moss meg 1 kg érett szilvát, majd magozd ki és vágd félbe őket.
Egy tepsibe helyezd el a félbevágott szilvákat.
Add hozzá a cukrot, a fahéjat, az ánizst és a kikapart vaníliarúd magjait, majd locsold meg a citromlével.
Keverd össze a szilvákat a hozzávalókkal, hogy minden darab befedődjön.
Tedd be a tepsit a sütőbe, és süssed kb. 1 órán át, közben néha keverd meg.
Ha a szilvák megpuhultak és a lé szépen besűrűsödött, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd kihűlni.
Amint a lekvár kihűlt, töltsd le steril befőttes üvegekbe.
A lekvár így akár hónapokig is eláll a hűtőben.