HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Lédús Szilvalekvár sütőben gyorsan

A sütőben készült szilvalekvár elkészítése egyszerű és időtakarékos módja a hagyományos szilvalekvár készítésnek. Ez a módszer lehetővé teszi a szilva lédús, édes ízének megőrzését anélkül, hogy hosszú ideig a tűzhelyen lenne szükség a főzésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett szilva Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 fahéjrúd Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 csillagánizs Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

2. Lépés

Moss meg 1 kg érett szilvát, majd magozd ki és vágd félbe őket.

3. Lépés

Egy tepsibe helyezd el a félbevágott szilvákat.

4. Lépés

Add hozzá a cukrot, a fahéjat, az ánizst és a kikapart vaníliarúd magjait, majd locsold meg a citromlével.

5. Lépés

Keverd össze a szilvákat a hozzávalókkal, hogy minden darab befedődjön.

6. Lépés

Tedd be a tepsit a sütőbe, és süssed kb. 1 órán át, közben néha keverd meg.

7. Lépés

Ha a szilvák megpuhultak és a lé szépen besűrűsödött, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd kihűlni.

8. Lépés

Amint a lekvár kihűlt, töltsd le steril befőttes üvegekbe.

9. Lépés

A lekvár így akár hónapokig is eláll a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új