HIRDETŐ

Legfinomabb borsóleves

4

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 l húsleves Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem felaprítva a tálalshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fagymát apróra vágjuk. Üvegesre pirítjuk őket közepes lángon.

2. Lépés

A zöldborsót hozzáadjuk a serpenyőhöz, majd pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután a húslevest beleöntjük, majd a levest felmelegítjük, majd felforraljuk.

3. Lépés

Miután a leves felforrt, a lángot kisebbre vesszük, és főzzük további 1 órán keresztül.

4. Lépés

A főzés végén a levest egy botmixerrel pürésítjük, így selymes és krémes állagot kapunk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a tejszínt, majd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítsük. Ízlés szerint hígíthatjuk még egy kevés vízzel.

6. Lépés

A levest 5-10 percig forraljuk tovább, majd levesszük a tűzről.

7. Lépés

A tálalás előtt a friss petrezselymet a leves tetejére szórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új