HIRDETŐ
Legfinomabb borsóleves
4
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 600 g friss zöldborsó
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 l húsleves
- 2 dl tejszín
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem felaprítva a tálalshoz
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát és a fagymát apróra vágjuk. Üvegesre pirítjuk őket közepes lángon.
2. Lépés
A zöldborsót hozzáadjuk a serpenyőhöz, majd pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután a húslevest beleöntjük, majd a levest felmelegítjük, majd felforraljuk.
3. Lépés
Miután a leves felforrt, a lángot kisebbre vesszük, és főzzük további 1 órán keresztül.
4. Lépés
A főzés végén a levest egy botmixerrel pürésítjük, így selymes és krémes állagot kapunk.
5. Lépés
Hozzáadjuk a tejszínt, majd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítsük. Ízlés szerint hígíthatjuk még egy kevés vízzel.
6. Lépés
A levest 5-10 percig forraljuk tovább, majd levesszük a tűzről.
7. Lépés
A tálalás előtt a friss petrezselymet a leves tetejére szórjuk.