HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb házi túrós kalács

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 220 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 5 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 7 g szárazélesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g tejföl Hozzáadott
  • 560 g liszt Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott

Töltelék

  • 350 g túró Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 20 g búzadara Hozzáadott
  • 40 g mazsola Hozzáadott
  • tetejére porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Felmelegítjük a tejet és cukorral illetve vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz élesztőt, egy kevés sót, a tojásokat és a tejfölt, majd habverővel alaposan elkeverjük. Miután kihabosítottuk borítsuk bele a lisztet és jól dolgozzuk össze a tésztát. Ezután öntsük hozzá az olvasztott vajat ls keverjük bele ezt is. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.

2. Lépés

A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a mazsolát (ha valaki nem szereti nyugodtan elhagyhatjuk) keverjük össze.

3. Lépés

A megkelt tésztánkat kinyújtjuk kb fél ceti vastagra, majd megkenjük a túrós masszával. A tésztát két oldalról egymásra hajtjuk és a végeket öszecsipkedjük, hogy ne follyon ki a tötelék. Egy pizzavágó segítségével 8 bucira vágjuk amiknek az összes oldalán összecsípkedjük a tésztát, majd nyolcas alakban megcsavarjuk a bucikat.

4. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és mindet megkenjük tojásfehérjével. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kivettük, olvasztott vajjal kenjük meg a tetejét a buciknak és hintsük meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új