HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb házi túrós kalács

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 220 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 5 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 7 g szárazélesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g tejföl Hozzáadott
  • 560 g liszt Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott

Töltelék

  • 350 g túró Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 20 g búzadara Hozzáadott
  • 40 g mazsola Hozzáadott
  • tetejére porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Felmelegítjük a tejet és cukorral illetve vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz élesztőt, egy kevés sót, a tojásokat és a tejfölt, majd habverővel alaposan elkeverjük. Miután kihabosítottuk borítsuk bele a lisztet és jól dolgozzuk össze a tésztát. Ezután öntsük hozzá az olvasztott vajat ls keverjük bele ezt is. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.

2. Lépés

A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a mazsolát (ha valaki nem szereti nyugodtan elhagyhatjuk) keverjük össze.

3. Lépés

A megkelt tésztánkat kinyújtjuk kb fél ceti vastagra, majd megkenjük a túrós masszával. A tésztát két oldalról egymásra hajtjuk és a végeket öszecsipkedjük, hogy ne follyon ki a tötelék. Egy pizzavágó segítségével 8 bucira vágjuk amiknek az összes oldalán összecsípkedjük a tésztát, majd nyolcas alakban megcsavarjuk a bucikat.

4. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és mindet megkenjük tojásfehérjével. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kivettük, olvasztott vajjal kenjük meg a tetejét a buciknak és hintsük meg porcukorral.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Legfinomabb házi túrós kalács

90
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Felmelegítjük a tejet és cukorral illetve vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz élesztőt, egy kevés sót, a tojásokat és a tejfölt, majd habverővel alaposan elkeverjük. Miután kihabosítottuk borítsuk bele a lisztet és jól dolgozzuk össze a tésztát. Ezután öntsük hozzá az olvasztott vajat ls keverjük bele ezt is. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.

2. Lépés

A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a mazsolát (ha valaki nem szereti nyugodtan elhagyhatjuk) keverjük össze.

3. Lépés

A megkelt tésztánkat kinyújtjuk kb fél ceti vastagra, majd megkenjük a túrós masszával. A tésztát két oldalról egymásra hajtjuk és a végeket öszecsipkedjük, hogy ne follyon ki a tötelék. Egy pizzavágó segítségével 8 bucira vágjuk amiknek az összes oldalán összecsípkedjük a tésztát, majd nyolcas alakban megcsavarjuk a bucikat.

4. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és mindet megkenjük tojásfehérjével. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kivettük, olvasztott vajjal kenjük meg a tetejét a buciknak és hintsük meg porcukorral.

Hozzávalók
Tészta
220 ml
tej
50 g
cukor
5 g
vaníliás cukor
7 g
szárazélesztő
1 csipet
2 ks
tojás
100 g
tejföl
560 g
liszt
80 g
vaj
Töltelék
350 g
túró
50 g
cukor
20 g
búzadara
40 g
mazsola
tetejére porcukor
1 ks
tojás