HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mákos guba recept

Egy gyors és ízletes édesség, melynek elkészítését akár a főzőtehetséggel rendelkező gyermekeinkre is rábízhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks régebbi kifli Hozzáadott
  • 450 ml tej Hozzáadott
  • 1 ks vanília rúd Hozzáadott
  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 citrom héja Hozzáadott
  • egy kés hegynyi őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 75 g darált mák Hozzáadott
  • 75 g porcukor Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy 25 x 25 cm-es mélyebb tepsit, vagy hőálló edényt kivajazunk.

2. Lépés

A kifliket felszeleteljük, és egy nagy tálba tesszük.

3. Lépés

Egy lábosban felforraljuk a tejet, amihez hozzáadjuk a vajat, a mézet és a vaníliarudat. Egy kevés idő után vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük le a kifliket a keverékkel. Óvatosan keverjük össze, úgy, hogy a kifli karikák egyben maradjanak.

4. Lépés

A mákot összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Megszórjuk vele a kifliket és ismét óvatosan összekeverjük.

HIRDETŐ
5. Lépés

Ezután a tepsibe helyezzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 15 perc).

6. Lépés

Porcukorral megszórva tálaljuk. Illik hozzá a vanília puding is.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Ebina

Mákos guba recept

Egy gyors és ízletes édesség, melynek elkészítését akár a főzőtehetséggel rendelkező gyermekeinkre is rábízhatunk.

45
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Egy 25 x 25 cm-es mélyebb tepsit, vagy hőálló edényt kivajazunk.

2. Lépés

A kifliket felszeleteljük, és egy nagy tálba tesszük.

3. Lépés

Egy lábosban felforraljuk a tejet, amihez hozzáadjuk a vajat, a mézet és a vaníliarudat. Egy kevés idő után vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük le a kifliket a keverékkel. Óvatosan keverjük össze, úgy, hogy a kifli karikák egyben maradjanak.

4. Lépés

A mákot összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Megszórjuk vele a kifliket és ismét óvatosan összekeverjük.

5. Lépés

Ezután a tepsibe helyezzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 15 perc).

6. Lépés

Porcukorral megszórva tálaljuk. Illik hozzá a vanília puding is.

Hozzávalók
6 ks
régebbi kifli
450 ml
tej
1 ks
vanília rúd
40 g
vaj
4 evőkanál
méz
1
citrom héja
egy kés hegynyi őrölt szegfűszeg
75 g
darált mák
75 g
porcukor