Forrás: Youtube
Mákos guba recept
Egy gyors és ízletes édesség, melynek elkészítését akár a főzőtehetséggel rendelkező gyermekeinkre is rábízhatunk.
Hozzávalók
- 6 ks régebbi kifli
- 450 ml tej
- 1 ks vanília rúd
- 40 g vaj
- 4 evőkanál méz
- 1 citrom héja
- egy kés hegynyi őrölt szegfűszeg
- 75 g darált mák
- 75 g porcukor
Eljárás
Egy 25 x 25 cm-es mélyebb tepsit, vagy hőálló edényt kivajazunk.
A kifliket felszeleteljük, és egy nagy tálba tesszük.
Egy lábosban felforraljuk a tejet, amihez hozzáadjuk a vajat, a mézet és a vaníliarudat. Egy kevés idő után vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük le a kifliket a keverékkel. Óvatosan keverjük össze, úgy, hogy a kifli karikák egyben maradjanak.
A mákot összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Megszórjuk vele a kifliket és ismét óvatosan összekeverjük.
Ezután a tepsibe helyezzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 15 perc).
Porcukorral megszórva tálaljuk. Illik hozzá a vanília puding is.