HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Mediterrán lencsesaláta

Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g szárított lencse Hozzáadott
  • 10 ks cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 2 friss újhagyma Hozzáadott
  • 12 bazsalikom levél Hozzáadott
  • 2 ek Metélőhagyma Hozzáadott
  • 1 ek chili paprika Hozzáadott
  • extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.

2. Lépés

Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.

3. Lépés

Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.

4. Lépés

Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.

5. Lépés

Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új