:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/h9qwzh8fcT5EM-cIDnd7/121e4f7fd33574ba4836df0b49c204.jpeg)
Forrás: Vecteezy
Mediterrán lencsesaláta
Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 250 g szárított lencse
- 10 ks cseresznyeparadicsom
- 2 friss újhagyma
- 12 bazsalikom levél
- 2 ek Metélőhagyma
- 1 ek chili paprika
- extra szűz olívaolaj
- fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Tápértékek és ár
Eljárás
Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.
Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.
Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.
Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.
Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Mediterrán lencsesaláta
Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.
Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.
Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.
Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.
Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.
Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!
Hogyan készítetted ezt a receptet?