HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Mediterrán lencsesaláta

Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g szárított lencse Hozzáadott
  • 10 ks cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 2 friss újhagyma Hozzáadott
  • 12 bazsalikom levél Hozzáadott
  • 2 ek Metélőhagyma Hozzáadott
  • 1 ek chili paprika Hozzáadott
  • extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.

2. Lépés

Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.

3. Lépés

Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.

4. Lépés

Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.

HIRDETŐ
5. Lépés

Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Timi_cooks

Mediterrán lencsesaláta

Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.

25
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.

2. Lépés

Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.

3. Lépés

Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.

4. Lépés

Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.

5. Lépés

Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!

Hozzávalók
250 g
szárított lencse
10 ks
cseresznyeparadicsom
2
friss újhagyma
12
bazsalikom levél
2 ek
Metélőhagyma
1 ek
chili paprika
extra szűz olívaolaj
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint