Forrás: Vecteezy
Mediterrán lencsesaláta
Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 250 g szárított lencse
- 10 ks cseresznyeparadicsom
- 2 friss újhagyma
- 12 bazsalikom levél
- 2 ek Metélőhagyma
- 1 ek chili paprika
- extra szűz olívaolaj
- fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Eljárás
Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.
Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.
Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.
Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.
Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!