Forrás: CCat82 from Getty Images
Mexikói leves hússal és tacóval
Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.
Hozzávalók
- 500 g Darált hús
- 1 pcs nagy hagyma
- 3 fogak Fokhagyma
- 2 Paprika
- 1 lehet Kukorica
- 1 lehet Vörösbab
- 2 kanalak Fűszerek a tacókhoz
- 1 teáskanál csípős paprika
- 1 teáskanál Kömény
- 2 szemüveg Zöldségleves
- 1 lehet Szeletelt paradicsom
- 1 Csomag Tacos
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát pedig kockákra vágjuk. A finomra vágott zöldségek több aromát adnak ki, ami a leves ízét növeli.
A darált húst a hagymával és a fokhagymával együtt serpenyőben megpirítjuk. Érdemes már ebben a fázisban jól megfűszerezni a húst sóval és borssal, ez fokozza az étel ízét.
Körülbelül 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, óvatosan keverjük meg.
Ezután adjuk hozzá a kukoricát és a lecsöpögtetett babot. Ebben a szakaszban felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet. Ez a tökéletes alkalom a fűszerek - taco fűszer, paprika és kömény - hozzáadására.
Az egészet közepes lángon kb. 30-40 percig főzzük. A levesnek ennyi idő után be kell sűrűsödnie.
Közben szedje szét a tacókat. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb darabok, ahogyan csak akarja.
Amikor a leves kész, adjuk hozzá a tacókat, és főzzük még körülbelül 5 percig.