HIRDETŐ

Forrás: CCat82 from Getty Images

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált hús Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Paprika Hozzáadott
  • 1 lehet Kukorica Hozzáadott
  • 1 lehet Vörösbab Hozzáadott
  • 2 kanalak Fűszerek a tacókhoz Hozzáadott
  • 1 teáskanál csípős paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kömény Hozzáadott
  • 2 szemüveg Zöldségleves Hozzáadott
  • 1 lehet Szeletelt paradicsom Hozzáadott
  • 1 Csomag Tacos Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát pedig kockákra vágjuk. A finomra vágott zöldségek több aromát adnak ki, ami a leves ízét növeli.

2. Lépés

A darált húst a hagymával és a fokhagymával együtt serpenyőben megpirítjuk. Érdemes már ebben a fázisban jól megfűszerezni a húst sóval és borssal, ez fokozza az étel ízét.

3. Lépés

Körülbelül 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, óvatosan keverjük meg.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a kukoricát és a lecsöpögtetett babot. Ebben a szakaszban felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet. Ez a tökéletes alkalom a fűszerek - taco fűszer, paprika és kömény - hozzáadására.

5. Lépés

Az egészet közepes lángon kb. 30-40 percig főzzük. A levesnek ennyi idő után be kell sűrűsödnie.

6. Lépés

Közben szedje szét a tacókat. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb darabok, ahogyan csak akarja.

7. Lépés

Amikor a leves kész, adjuk hozzá a tacókat, és főzzük még körülbelül 5 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új