HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mimoza szelet

A mimoza szelet nagy kedvenc a családban, számtalanszor elkészítettük már, legyen szó hétvégi ebéd utáni desszertről, vagy családi összejövetelekről.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Biskvit tésztához:

  • 5 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott

A mimoza krémhez:

  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vanília pudingpor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 5 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a biskvit tésztával: keverjük össze a tojásokat a cukorral habosra. Figyeljünk, hogy a tojások szobahőmérsékleten legyenek - így a legkönnyebb dolgozni velük.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vanília aromát, majd keverjük össze szépen az egészet. Itt fontos a lassú, óvatos keverés, hogy megőrizzük a tészta levegősségét.

3. Lépés

A tésztát öntsük bele a sütőformába (előzőleg kiolajozott és liszttel megszórt), majd süssük 180 fokon kb. 20-25 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul.

4. Lépés

Közben készítsük el a mimoza krémet: főzzük meg a pudingot a tejben - a puding elkészítésénél fontos, hogy közepes lángon, folyamatosan kevergetve készítsük, hogy ne égjen oda. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Amikor a puding kihűlt, keverjük össze a vajjal és a porcukorral. Ehhez legjobb elektromos habverőt használni, hogy garantáltan sima és habos krémet kapjunk.

6. Lépés

Végül kenjük meg az elkészült biskvit tésztát a mimoza krémmel, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára. Így a krém megköthet és könnyebb lesz felszeletelni a süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek