HIRDETŐ

Nápolyi pizza

A nápolyi pizza a pizza őshazájából, Nápolyból származik. Az elkészítése óriási körültekintést igényel, a végeredmény pedig egy vékony, mégis rugalmas, szélén kissé megpuffadt, paradicsommal, sajttal, bazsalikommal és olívaolajjal beborított pizzalap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 325 ml víz Hozzáadott
  • 15 g konyhasó Hozzáadott
  • 10 g szárított élesztő Hozzáadott

Topping:

  • 400 g paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 300 g mozzarella sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tészta:

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy nagy tálban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd dolgozzuk össze a hozzávalókat.

4. Lépés

Gyúrjuk addig a tésztát, amíg ruganyos nem lesz.

5. Lépés

Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát körülbelül 1 órán át.

6. Lépés

Osztjuk 4 részre a tésztát, formázzuk gombóccá őket és hagyjuk újabb fél óráig kelni.

7. Lépés

Topping és Sütés:

8. Lépés

Melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha van pizzakő, azt is helyezzük a sütőbe.

9. Lépés

Keverjük össze a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot.

10. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra.

11. Lépés

Kenjük meg a tésztát a paradicsomszósszal, szórjuk meg a mozzarellával és helyezzünk rá néhány bazsalikomlevelet.

12. Lépés

Süssük a pizzát a sütő legfelső részén kb. 7-10 percig, amíg a széle aranybarna nem lesz.

13. Lépés

Tálaljuk azonnal melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új