HIRDETŐ
Forrás: freepik
Nyögő káposztával
A Nyögő káposzta az egyik legismertebb magyaros egytálétel, a hagyományosan főtt sertéshúsból és káposztából készülő igazi népi fogás. Különlegessége a pikáns, savanykás ízvilág. Télen különösen jól esik egy tál belőle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
90
- 60 dkg sertéslapocka
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 ks közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks babérlevél
- 1⁄2 teáskanál őrölt kömény
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 5 szem szezámmag
- 2 dl sör
- 11⁄2 dl paradicsomszósz
- 3 evőkanál étolaj
- só
HIRDETŐ
Eljárás
4 perc.
1. Lépés
A sertéslapockát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Átszedjük egy nagy lábosba.
2. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük.
3. Lépés
A hagymás alapot hozzáadjuk a húsokhoz, majd hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a köményt, a borsot és a paradicsomszószokat. Felöntjük a sörrel.
4. Lépés
Lefedve, közepes lángon puhára főzzük (kb. 60-70 perc).
5. Lépés
Tálaláskor meghintjük a pirított szezámmaggal.