HIRDETŐ

Forrás: freepik

Nyögő káposztával

A Nyögő káposzta az egyik legismertebb magyaros egytálétel, a hagyományosan főtt sertéshúsból és káposztából készülő igazi népi fogás. Különlegessége a pikáns, savanykás ízvilág. Télen különösen jól esik egy tál belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
90
  • 60 dkg sertéslapocka Hozzáadott
  • 60 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 2 ks közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 5 szem szezámmag Hozzáadott
  • 2 dl sör Hozzáadott
  • 112 dl paradicsomszósz Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

A sertéslapockát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Átszedjük egy nagy lábosba.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük.

3. Lépés

A hagymás alapot hozzáadjuk a húsokhoz, majd hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a köményt, a borsot és a paradicsomszószokat. Felöntjük a sörrel.

4. Lépés

Lefedve, közepes lángon puhára főzzük (kb. 60-70 perc).

5. Lépés

Tálaláskor meghintjük a pirított szezámmaggal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új